No tak, ale zobacz na tą czerń, przecież u nas na naszych tv jest jeszcze gorzej jak zapuścisz czarną planszę, a w praktyce takich plansz nie ma i czegoś takiego nigdy nie widzę, na materiale zupełnie inaczej wygląda. To samo było w Sharpie i też był chwilę lament, ale tylko na czarnej pełnej planszy, a na co dzień nigdy się to nie zdarzało.
Takie plansze można zrobić niemal na każdym tv, może po za oledami. Szczerze mówiąc, nie kumam do końca tego testu, coś mi tu nie pasi.
Na zdjęciach z programami wygląda bajka - jak za tą cenę.
W sieci są już zdjęcia, zresztą nawet tutaj gdzie Kiki wklejał:
Ja wiem, że można podkręcić aparatem, ale bez jaj
… nie zapomniałem o Was… ale Euro RTV już drugi raz w dniu planowanej dostawy przesuwa termin. Mieliście takie sytuacje? Raczej tv będzie next week :(
hdtv.com.pl
Dziwnie ten test przeprowadzony, bo gdzie coś z pasami, gdzie ciemne sceny na materiale filmowym, coś z praktyki w normalnym użytkowaniu ukierunkowane na czerń.
Mi akurat na jasności nie zależy, jest wiecznie ciemno w salonie, już w sdr w trybie film mam zjechaną jasność.
Ciekawe jak w praktyce HDR, mam swój poziom i też nie oczekuje więcej.
W ogóle na zdjęciach inny jest tył, jak te co są w sklepach. Nie no, to trzeba samemu przetestować i ocenić na żywo w praktyce.