Lolo, widz polega na tym, że nawet jak kupimy, to dalej nie będzie w co grać ; )
Ja tam Xb biorę od ręki, już mam alarm ustawiony na wtorek 8.00 rano, bo o 9.00 ruszają preordery.
Ps5 kupię od kogoś, kogo przycisnęło, czyli pewnie zaraz po świętach. Może się uda kupić z drugim padem, jakąś grą, w cenie obecnej premiery. Zobaczymy.
Uważam, ze to celowe wywoływanie sztucznego zamieszania. Pamiętam gdy w dniu premiery kupowałem ps4, również nie było opcji na zrobienie preorderu. W dniu premier rano pojechałem do media markt i spokojnie kupiłem konsole. Nie było żadnych problemów z dostępnością, pomimo podobnej paniki co obecnie występuje na gruncie zamówień ps5.
To bardzo ciekawe co piszesz. Ja byłem na premierze w Warszawskim C.H. w sklepie Sony, setki osób, ponoć już od godzin popołudniowych czekali przed sklepem na otwarcie o 24.00 w nocy, ludzie porobili sobie jakieś zapisy, kartki, dzikie węże, wpadły gangusie i stwierdziły, że mają w dupie jakieś kartki i się wpakowali na zasadzie kto bliżej drzwi, ten lepszy
Na drugi dzień, nie było szans na zakup PS4 w sklepie, zresztą dłuższy czas nie były dostępne ot tak. Przynajmniej w Wawie.