Ps4 czy warto

kaminskakl

Active member
Bez reklam
E tam, ja wolę płyty i tak. Chwilowo sprowadziliście mnie na złą drogę z Armanim, ale zdarzało się, że gra wysypywała do menu czy pytała o przelogowanie. Jako demo ok, ale do grania psuje klimat.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Szkoda,że nie ma Xboxa Series X Digital Edition za 1800 zł ;)

Dokładnie, o wiele lepiej, szybciej i wygodniej jest mieć grę "digital". Minus taki, że potem nie ma co odsprzedać, co w przypadku XB nie ma znaczenia ; )

Ceny gier na PS5 też wesołe.
Pamietam, jak pisaliśmy, że gry za ponad 200zł, to już lekka przesady, a tu proszę, da się prawie 400 stówki?

https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry...DN-ompupnHjdSUL-g3hoC-uoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/gra-ps5-marvel-s-spider-man-miles-morales-ultimate-edition

To już przypomina schemat z drukarek, z tą różnicą, że drukarka kosztuje grosze.
XB ma tą zaletę, że grasz w co chcesz za pare zł w kilka minut od decyzji, bez jakiś przesyłek czy bujania się po sklepach, a jak ktoś chce być "ok", to bierze już tą płytę, tyle, że przynajmniej nie kupuje już kota w worku.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Też, zgadza się. Tyle, że na XB masz możliwość przetestowania (jw).
Dziś już mało kto robi dema, nie opłaca się. Wolą opłacać "jutuberów", a ci za kasę zrobią wszystko. Temat znany.
Szkoda, że potem rzeczywistość weryfikuje. W ciemno to ja mogę brać COD, GTA itp. a nie takiego Terminatora (którego 10 lat temu brałbym w ciemno za 200zł), a jak się okazało, nie wart 5zł, bo tyle zapłaciłem, żeby się o tym przekonać.

Dubek

Member
Bez reklam
Jasne, ale nie każda gra trafia jednak do Game Passa i nie każdą będzie się tak dało przetestować. Chyba, nie mam Xboxa więc pewności nie mam.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Jasne, ale nie każda gra trafia jednak do Game Passa i nie każdą będzie się tak dało przetestować. Chyba, nie mam Xboxa więc pewności nie mam.
Nie chodzi tu o Game Pass.

Mam nadzieję, że ceny gier to tylko taki podatek od nowości i się unormują na poprzednim poziomie ~249 - 259 zł.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

Dubek

Member
Bez reklam
Nie mam pojęcia, może obsługuje Atmosa i ten Tempest jest po prostu dodatkiem jak ktoś chce ich headset. Nie ma po prostu informacji oficjalnej czy jest ten Atmos. Dowiemy się pewnie po pierwszych testach.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W ten sposób, to takie konta na PS4 też można kupować.

Tzn.? Podaj jakiegoś linka do takiej oferty.
Powiedzmy, gdyby chciał sprawdzić którąś grę na PS przed zakupem - czyt. czyli wydojeniem 300zł w ciemno.

Co do Xb, to wejdż sobie w dział gry na alle i daj cene od najniższych, tak wygląda zakup.
Potem wystarczy wpisać wygenerowany kod z konsoli do podanej strony www i już można grać.
Kwestia kilku minut od zakupu, do ściągania gry.

Dubek

Member
Bez reklam
Nie no na PS4 można udostępniać swoje konto po prostu innej osobie, nie sprawdzałem na Allegro czy to sprzedają czy nie. Skoro na Xboxie tak to działa to faktycznie fajna opcja.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W końcu ktoś zrobił konkretną prezentacje PS5.

Teraz nasuwa się pytanie, czy kluczowe tytuły na PS4 będą remasterowane pod PS5 w dniu premiery, bo jeżeli tak, to zmienia postać rzeczy.

[youtube]zdLziIaIEHo[/youtube]

Dubek

Member
Bez reklam
@armaning co rozumiesz przez remaster? Pewnie podbiją tekstury do 4K i dodadzą może RT plus gra będzie na pewno chodziła w wyższych fpsach i szybciej się ładowała, na więcej bym nie liczył.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Remaster, to nic innego, jak to co sam opisałeś.
Wiec biorąc PS5, mogę ograć kilka tytułów w które nie miałem okazję zagrać na PS4, ale mogę skorzystać przy okazji z wyższej rozdziałki, fps'ów, tekstur itp.

Piramida, jakby nie patrzeć, to się nie spina : )

Do góry