koledzy po krótkiej przerwie widze że ciężko pracujecie: po pierwsze primo nigdy nie wrzucałem filmów na konsole tylko zawsze z zewnętrznego dysku leciałem i zawsze avchd czy to multiavchd czy to ( po pechowym firmwarze od sony ) mkv2vob ze względu na transkodowanie materiału.
do macka1982 - ten sposób o którym pisze że nie musze nic przerabiać to zakup odtwarzacza mulitmedialnego
400 stówki i zaoszczędzony czas, prąd i nerwy no i teraz to można czerpać przyjemność z oglądania - wczesniejszy post - zasadniczo sprawy są dwie ps3media serwer to program który transkoduje lub nie ( jeśli konsola przyjmuje materiał który odtwarza natywnie ) w czasie rzeczywistym ( stąd problemy na słabych procach i z napisami ) materiał (tak samo jak mkv2vob - ale on robi to nie w czasie rzeczywistym tylko szykuje nam plik lub strukture ) do postaci strawnej dla ps3 - można to robić do pliku ( mkv2vob opcje output file ) lub do struktury BR dysku ( czyli AVCHD ) - konsola nie odtwarza soft ( wmuxowanych w mkv ) napisów z plików odtwarzanych bezpośrednio, weżmie tylko te z struktury avchd oraz dodawanych w locie za pomocą PS3MS - jak się pomyliłem to niech mnie ktoś z kolegów poprawi - na dysk PS3 nic nie wgrywałem więc to musisz poszukać bo nie pamiętam wszystkich postów, kopiowanie przez ps3ms ( tych plików output m2ts ts lub struktury AVCHD - ograniczenie FAT oczywiście czyli nie wiecej jak 4 GB czli dzielenie pliku m2ts ) też jest czasem problematyczne ( program w tym czasie transkoduje materiał dla ps3 a nie kopiuje hyhyh i nie wiem co robi z napisami ale softów nie łyka) i tu musisz pocwiczyc - ja radze zakupić chociaż 8GB pena bo łatwiej - mozna by spróbować kopiować AVCHD bo ona jest już podzielona i gotowa ale nie wiem czy odpali z dysku wewnętrznego
do przemwas - no ps3ms transkoduje material który "kopiujesz" czyli może go zmieniać ( nie wiem czemu ale zalezy to od silników w media serwerze chyba ) - pliki mkv różnią się detalami rozdzielczość i audio to tylko podstawowe wyniki a pozostałe faktory ( ref framy, profil itp ) są zależne od programów kodujących i tu powstają problemy np. z tsmuxerem
do tom0987 - a jak nie dzielisz pliku to jak to ci wychodzi ? daj medai info
w skrócie może troche chaotycznie napisałem i przydałoby sie poprawienie lub uzupełnienie jesli się gdzieś pomyliłem oraz info od fachowców co kopiuja na dysk konsoli różne dziwolagi - ja obstaje przy zewnętrznym usb i strukturze avchd a najlepiej to przy multiodtwarzaczu hihihii:krol: