[Nasze Zestawy AV] Projekt budżetowego kina

lolo2

Well-known member
Bez reklam
W nocy obejzany Everest 2015.

Sub skalibrowany recznie na pale (bo czekam na panele wtedy bede kalibrowal), dodatkowo sub zmienil swoje miejsce na wiecej przestrzeni. Po lewej zostal jamo sub360 ale skrecona glosnosc aby bardziej robil tlo niz wytwarzal glowny bas. Jezeli chodzi o efekty w filmie to mistrzostwo swiata. Rozumiem ze burza to jeden z najlatwiejszych efektow do przedstawienia w atmosie, a w everescie praktycznie przez caly film mamy burze, wiatry itp.

Zaczynam byc powoli bardzo zadowolony z suba.

Tylko znowu wzmacniacz denona zaczyna mi szumic. Jak tylko go wlacze to glosniki szumia. Chyba w najblizszym czasie go pozegnam. Natomiast fronty, central i boczne podlogowki jamo wepne do koncowki. A tyly i atmosa pozostawie amplitunerowi.

Borixon

Active member
Bez reklam
Lolo rozejrzyj się za Naimem ze starej dystrybucji .

Z naimem musisz uważać. Na Alle.. można kupić model 5Si nowy za 3500 detal, nikt Ci nie powie ze to „gorszy sort” poserwisowe i takie tam. Normalnie detal 6000zl znam cene zakupu od dystrybutora i wierz mi ze przewyższa 3500zl. Z nowym rokiem ma być drożej.

werf

Active member
Bez reklam
Z naimem musisz uważać. Na Alle.. można kupić model 5Si nowy za 3500 detal, nikt Ci nie powie ze to „gorszy sort” poserwisowe i takie tam. Normalnie detal 6000zl znam cene zakupu od dystrybutora i wierz mi ze przewyższa 3500zl. Z nowym rokiem ma być drożej.

Nie łapie o co ci idzie ? przecież to stara dystrybucja

werf

Active member
Bez reklam
Po pierwsze ceny dystrybucyjne nie są takie same dla wszystkich .
Po drugie nie wiesz za ile Audio Center je nabył, a teraz chce je zdjąć ze stanu.
Po trzecie nie ma co szukać sensacji tam gdzie jej nie ma.

Ps nawet jak byś miał 1% racji wolał bym kupić ten konkretny sprzęt wyprzedażowy jako nowy i objęty gwarancją niż jakiś śmietnik po 7 właścicielu z allegro .

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A jakies konkretne modele naima?
Kompletnie nie interesowalem sie ta firma wiec nie znam modeli - od ktorego warto itp.
Ma to wyjscia na koncowke mocy czy strikte stereo?

Mi po glowie chodzi roksan kandy k2 w miare tanio idzie dostac w bardzo dobrym stanie - gabinetowki. Myslalem tez z polecenia sklepu - dystrybutora heco o Musical Fidelity 6.

Do marantza stereo jakos nie przekonania. Gdzie nie poczytasz to kazdy jeden wysmiewa te klocki.

Ps.
Czytam i czytam o tym Naimie (Nait ???), ale jakos kompletnie do mnie ta firma nie przemawia.

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Wszystkie trzy mają av by pass z tym że super nait II realizowany przełącznikiem tak jak roksanie np,XS chyba ma podobnie.
Z tego co się orientuje najmniejszy z serii ma z guzika, którego miałem też na myśli wspominając ci o tej marce. Myślę że na początek mógłby być to świetny wstęp do stereo a z racji obecnej ceny nawet jak okażę się nie twoim faworytem odsprzedasz bez straty.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
MF M6si świetna zabawka .... dwa razy na odsluchu byłem.... mój znajomy ma ten wzmak z olimpijkami III a jak sluchaleś tych kolumn to wiesz jakie są wymagające.... a gra to bardzo fajnie...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Z MF interesuje mnie raczej nizsza polka. M3SI lub M3I M5i. W ostatecznosci i tak pewnie stanie na roksanie k2, Tylko dziwia mnie te angielskie nalesniki ze maja tak male moce w porownaniu do denona pma.

Ps.
U mnie malutkie przemeblowanie i Denon zostal juz wypiety z systemu.... za duzo szumial i wkurzalo mnie to juz.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niższych modeli nie sluchałem ....sluchalem 6 i jescze fajniejszą 500 tke... dla mnie oba świetnie grają. Wolę 500 powiedzmy za 23 tys. wyjsci. niż Marantza Pm 10 za 35 tys..cena z kosmosu w stosunku do tego co usłyszałem na teście...

werf

Active member
Bez reklam
M3 możesz sobie odpuścić do w stawienia w system kina ,gwarantowany spadek dynamiki .Roksan ok moc,energia .M5 nie znam za to M6 ok ale to już inny pułap jakościowy i cenowy .Pamiętaj też że MF to raczej idzie w stronę misiowatego grania.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
M3 możesz sobie odpuścić do w stawienia w system kina ,gwarantowany spadek dynamiki .Roksan ok moc,energia .M5 nie znam za to M6 ok ale to już inny pułap jakościowy i cenowy .Pamiętaj też że MF to raczej idzie w stronę misiowatego grania.

A naim to ktory brac pod uwage?

Ten? Czy inna polka? 60w na kanal wydaje sie bardzo malo.
Naim Nait 5si wzmacniacz - TRANSPORT GRATIS (7032969994) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Troche podejzana ta cena.

werf

Active member
Bez reklam
Supernait II pomimo swoich 80W na kanał jest wystarczająco mocny jako by pass ,podstawowego naita nigdy nie miałem.Możesz zwrócić uwagę na model XS cena 6,5 .
A cena jeśli jest dla ciebie podejrzana podpytaj Blacka czy nie ma dostępu do nich ze starej dystrybucji, ewentualnie jak się boisz daj znać to ci kliknę któregoś przez all....:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Wg Ciebie MF M6si czy 500 tka misiowato grają ? Zupełnie inne mam odczucia...są po cieplejszej stronie ale grają dynamicznie i mają odpowiednią moc... dlatego najlepiej jak samemu się posłucha...

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Loluś a gdzie wyczytałeś że gra miśiowato ? idzie trochę w stronę ...... : ) SI nie słyszałem nie ten dystrybutor za to często słyszę M6 i z takimi brzydalami

Attachments

• IMG_2261.jpg
    IMG_2261.jpg
    32 KB · Wyś: 44

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A co to są za kolumny? Różnica jest między 6 a SI.. musiałbyś posłuchać.. ja lubię osobiście MF :- )

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Czy to Chario Constellation Pegasus?
Choć nie moja bajka, to pięknie to brzmi. Wygląda prawie jak dawny Sonus od Serblina

Ostatnia edycja:
Do góry