Lolo a jak miałeś możliwość zaadoptowania pomieszczenia w piwnicy na salę kinową to dlaczego zrobiłeś ja na poddaszu? W piwnicy taniej by wyszło z akustyką i generalnie lepiej jest pod tym względem w tego typu pomieszczeniach. Byłem w tamtym roku u kogoś, kto ma taką salę w piwnicy i rewelka.. Zresztą jeden Kolega z forum również ma w piwnicy taką salkę, może bardziej służy do stereo , ale filmy pewnie też tam ogląda, choć bez projekcji..
A propo samego KD to co napisałeś w wątku Bipa.. Tak jak napisał Armanig maż dedykowane pomieszczenie do oglądania filmów jak i słuchania muzyki, nie ma lepszego komfortu jak właśnie tego typu pomieszczenie dla tego typu hobby. Kwestia tylko czy chce się to dopieścić czy też nie, ale jeśli sam napisałeś, że jakoś specjalnie nie masz chęci na ulepszanie (i nie chodzi o $) a po prostu, że nie czujesz takiej potrzeby to oznacza, że to co masz na Twoje wymagania Ci w zupełności wystarcza i efekt jaki masz satysfakcjonuje Ciebie. A chyba o to w tym chodzi.. oczywiście zawsze można lepiej, więcej, ładniej, profesjonalniej.. pytanie tylko czy na pewno chce się tego i czy chce się wydać na to pieniądze? Które możesz przeznaczyć na inne hobby...
To tak jak ze mną było, kiedy chciałem namówić na projekcję żonę , przyjechała firma pokazała jakby to wyglądało i co trzeba by było zrobić, aby dało się oglądać i niestety patrząc ile by trzeba było włożyć kasy i dalej oglądanie byłoby wyłącznie późnym wieczorem i nocą to sensu w tym nie było, chociaż jakby żona się zgodziła, pewnie bym to zrobił..

Ale z perspektywy czasu już inne mam podejście do tego i jakoś specjalnie nie cierpię z tego powodu. Więc widać, że specjalnym fanem filmu nie jestem patrząc, że musiałbym z salonu użytkowego zrobić salę kinową, co nie wchodzi w grę z kilku powodów i nie tylko chodzi o aprobatę "połówki".. Co nie zmienia faktu, że gdybym miał dom podpiwniczony to sala by była, ale bardziej dla stereo niż dla kina, choć projektor wtedy byłby na 200%. Bo uważam, że do kina nie ma nic lepszego jak projektor..
Wracając do Twojej sali kinowej masz wielkie szczęście, bo masz dedykowane pomieszczenie i trzeba się z tego cieszyć, bo takowe ma kilka osób na krzyż na tym forum. I sprawa projektora, pewnie jakbyś miał takiego Soniaka byłoby lepiej (dla mnie jest to bardzo dobry projektor) ale masz inny i jeśli sprawia Ci to radość to nie ma sensu się zastanawiać nad tym co by było jakbyś dołożył i kupił lepszy.. Oglądaj filmy, słuchaj muzyki, a resztę kasy wkładaj w inne hobby, które Ci również przyniosą uśmiech na Twojej twarzy jak i Twojej rodziny.. Bo życie jest tylko jedno, a przyjemności dużo i niestety one również kosztują.