Witam kolezanki i koledzy. Mam pytanko-czy w waszych 608 w trybie pure audio dziala subwoofer? Moj kumpel ma ten sam zestaw co ja i u niego w tym trybie dziala. U mnie nie pomimo tego ze chyba wszedzie go wlaczylem.
Witam,
Prosiłbym o odpowiedź.
Witam kolezanki i koledzy. Mam pytanko-czy w waszych 608 w trybie pure audio dziala subwoofer? Moj kumpel ma ten sam zestaw co ja i u niego w tym trybie dziala. U mnie nie pomimo tego ze chyba wszedzie go wlaczylem.
Witam,
Prosiłbym o odpowiedź.
powiem ci ze mialem ten sam problem i wychodzi na to ze po 3 czytaniu instrukcji dopiero zrozumialem co i jak (widocznie nie przykladalem sie wczesniej..)
ja zrobilem tak i zadzialalo (instrukcja to ONKYO PL str 51,52)
1. podlaczasz TV i Ampli kablem HDMI: szczerze mowiac to nie mam pewnosci cyz moj kabel HDMI to 1.4, ale dziala.
2. mam telewizor SONY 46ex500 i tylko jedno wyjscie HDMI (a mianowicie z numerkiem 1: poiada ARC: czyli kanal zwrotny audio ( audio return channel) inne nie posiadaja, zatem zwroc na to uwage jak jest u ciebie)
3. jak juz podlaczysz to w Ampli w ustawieniach w rozdziale Hardware-> HDMI -> Audio return CH (ARC) wybierz opcje ON
4. NAJWAZNIESZE: zeby wszystko zadzialalo to teraz musisz wylaczyc i TV i ampli
5. po ponownym wlaczeniu wystarczy nastawic w apli TV/CD i wszystko powinno hulac
mam nadzieje ze u ciebie tez zadziala.