Witam szanowne grono. Wprawdzie wczoraj stworzyłem temat o takiej samej treści, ale w Temacie PS3 i chyba za bardzo nie znają tam odpowiedzi... ale ponieważ sprawa mocno się ociera o "608" to w zasadzie chyba dobre miejsce na tego posta:
"Od wczoraj mam dziwny problem. Jako, że moja żona ostatnio wyłącza listwy przepięciowe jak wychodzi z domu (niby, że taka oszczędna) coś się delikatnie mówiąc "spieprzyło" ze sprzętem (LCD, Ampli Onkyo 608, dekoder N, DVD, PS3 - wszystko przez hdmi do ampli).
Krótki opis celem wprowadzenia:
1. Wróciłem do domu, włączyłem listwy i N - na wyświetlaczu dekodera napis HDMI OFF.
Pomyślałem sobie ze to wina dekodera no to kombinowałem z kablami. Ten sam problem jednak występował również z PS3 i DVD. Jedynie menu ekranowe ampli świadczyło o jakiejkolwiek komunikacji z tv. Przywróciłem w między czasie dekoder i ampli do ustawień początkowych.
2. Później sprawdzałem sprzęt podłączony do TV z pominięciem ampli - wszystko śmigało.
3. Myślałem, że ampli do serwisu, ale rzutem na taśmę rozłączyłem pudło i zaniosłem do innego telewizora gdzie również jest dekoder N i o dziwo wszystko działało.
4. No to zabrałem ampli z powrotem i podpiąłem wszystkie hdmi pod ampli - znów o dziwo - dekoder N działa, DVD działa jedynie nie mogę nic zrobić z PS3
ISTOTA PROBLEMU
PS3 - symptomy są takie, że PS3 nie wyświetla obrazu. Na TV jest ok, przez ampli po hdmi nie wyświetla obrazu ani dzwięku. Kiedy włączam PS3 przez 5 s przytrzymanie klawisza POWER pojawia się na TV komunikat, że znaleziono nowe urządzenie hdmi i dwie opcje: tak - jeśli chcemy puścić wideo i dźwięk przez hdmi oraz oczywiście opcja nie. Jest to jedyny obraz jaki udało mi się uzyskać od wczoraj z PS3. Kiedy wybieram "tak" pojawia się czarny obraz, zero dzwięku i nic się nie dzieje a TV "milczy", kiedy wybieram "nie" słyszę w głośnikach kina, jak uruchamia sie PS3 później słyszę poruszanie się po "opcjach" i generalnie gdyby był obraz to mógłbym nawet pograć - tyle że obrazu nie ma
. Jest poprostu czarny ekran.
Może macie jakieś inne pomysły? wydaje się, że mimo wszystko to wina ampli, więc może znacie jakieś sposoby na ten problem, może jakieś opcje w ampli do przestawienia?"
znów wczoraj trochę pokombinowałem i jak zresetowałem wszystkie ustawienia w PS3 i puściłem pod ampli na najniższej rozdzielczości to mogę sobie śmigać po menu ps3. Jak próbuję ustawić wyższe rozdzielczości w PS to niestety - brak sygnału. Dodam że w ampli na HDMI out mam ustawioną rozdzielczość "
through" bo na "auto" nawet n nie chce działać- w sumie nie wiem dlaczego. Czy już wysyłać na gwarancje?