Sprawdziłem czasy wczytywania Kodi (oficjal) vs Nexus.
Wyniki nie są powtarzalne.
Wyczyszczone cache, ubite w tle, te same warunki dla każdej wersji.
Te same konfiguracje, menu, tapety itp. Na Nexusie kopia oficjala Kodi.
- Odpalenie z ikony w menu Shielda niecałe 10s (bywa, że jest to też 7.80s i 10.90s) Nexus raz pokazał prawie 14s
- Odpalenie głównej strony Fen z menu Kodi po niecałe 3s
- Odpalenie filmu (13 Godzin) z postera do menu źródeł
Oficjal 9.59s, ale przy drugim podejściu 2.58s
Nexus 7.02s, ale przy drugim podejściu 4.04s
- Odpalenie filmu z tego samego źródła (ok.90GB) do ekranu rozpoczętego filmu - Oficjal 8.67s, Nexus 12.80s (za drugim podejściem 10.43s)
(Nie korzystam ze źródeł DV, tylko HDR)
Krótkie testy przeprowadzone po 2-3 razy i jak widać ten czas bywa różny dla tych samych czynności, ale jak dla mnie roznice nie warte zachodu.
Gdybym się uparł, to po tych krótkich "testach", śmiem twierdzić, że u mnie Oficjal Kodi chodzi szybciej. Oczywiście w tych warunkach które na szybko sprawdziłem, ale też tak Kodi zazwyczaj wykorzystuje.
Wyniki nie są powtarzalne.
Wyczyszczone cache, ubite w tle, te same warunki dla każdej wersji.
Te same konfiguracje, menu, tapety itp. Na Nexusie kopia oficjala Kodi.
- Odpalenie z ikony w menu Shielda niecałe 10s (bywa, że jest to też 7.80s i 10.90s) Nexus raz pokazał prawie 14s
- Odpalenie głównej strony Fen z menu Kodi po niecałe 3s
- Odpalenie filmu (13 Godzin) z postera do menu źródeł
Oficjal 9.59s, ale przy drugim podejściu 2.58s
Nexus 7.02s, ale przy drugim podejściu 4.04s
- Odpalenie filmu z tego samego źródła (ok.90GB) do ekranu rozpoczętego filmu - Oficjal 8.67s, Nexus 12.80s (za drugim podejściem 10.43s)
(Nie korzystam ze źródeł DV, tylko HDR)
Krótkie testy przeprowadzone po 2-3 razy i jak widać ten czas bywa różny dla tych samych czynności, ale jak dla mnie roznice nie warte zachodu.
Gdybym się uparł, to po tych krótkich "testach", śmiem twierdzić, że u mnie Oficjal Kodi chodzi szybciej. Oczywiście w tych warunkach które na szybko sprawdziłem, ale też tak Kodi zazwyczaj wykorzystuje.