Ja tam z Tobą Kolego (Jan Vid) mógłbym się założyć

, że płyty cd jak i winylowe jeszcze długo będą i nie wiem w jakim wieku jesteś, ale pewnie młodszy jesteś niż moja skromna osoba, choć śmiem twierdzić, że jest szansa, że jeden jak i drugi nośnik przeżyje Ciebie..
Kilka dobrych lat temu byli tutaj ludzie, którzy twierdzili, że za 3-5 lat cd zniknie.. przeżyłem te lata i jakoś dalej są i Ci co kupowali to kupują dalej, a część ludzi się nawróciło.. I wtedy chciałem się założyć, że do tego nie dojdzie, ale nie było chętnych. Krzysiek radio może pamiętać , bo też brał udział w tych rozmowach..
Kolego to wychodzi z tego, ze Ty nie znasz ludzi, którzy są tym zafiksowani, bo jakbyś poznał ludzi, którzy maja po 600,700, 800 płyt cd plus do tego maja po 300-500 płyt winylowych to wtedy też byś spojrzał inaczej na ten temat. Jak widzisz na oczy tyle płyt u kogoś to uwierz mi, że nogi się same uginają z wrażenia i nie są to Prezesi, Dyrektorzy, tylko ludzie, którzy naprawdę lubią muzykę. Ludzie potrafią płacić za numerowane płyty po 3-4-5 tys - aby mieć taka płytę.. I powtarzam raz jeszcze to nie są ludzie, którzy nie wiedza co z kasą zrobić.. Co nie oznacza, że są biedni
Na wszystko znajdzie się klient to jest kwestia tego, ze są ludzie dla których nośniki się nie liczą jak również tacy dla których te nośniki to coś w więcej niż kawałek plastiku, tylko że to nie jest do wytłumaczenia "normalnemu" człowiekowi, który tego nie czuje. Jak ja to mówię do nośników trzeba mieć uczucie chcenia z nimi bytować.
Sam sklep CD Japan jaki ma przemiał , a to tylko jeden z wielu takich sklepów.. Ludzie ,którzy mi kupują płyty każdego miesiąca zamawiają po kilkadziesiąt płyt - tańszych , droższych jak i tych bardzo drogich , a to tylko dwie osoby.
Patrząc też na inne forum, gdzie użytkowników jest xxxx razy mniej niż tutaj tam niemalże każdego dnia ludzie wklejają zakupione swoje płyty, na tym forum mało ludzi kupuje, bo króluje przede wszystkim KD.
Reasumując wg mnie na każdy rodzaj muzyki znajdą się chętni, którzy będą słuchać na takim czy innym nośniku czy tez z sieci, ważne aby ta muzyka sprawiała przyjemność. Bo dobre płyty cd/winylowe jak i dobre pliki z sieci na pewno dadzą radość słuchającemu.