Kto mi pomoże? Problem z płynnością obrazu po zmontowaniu w Pinnacle i UVS
Witam, czytałem trochę te forum, ale już tych informacji jest tak wiele i różnych że się pogubiłem. Ale od początku...
Mam kamerkę SONY SR 11 HD, i oczywiście jak każdy użytkownik chciałem sobie zmontować materiał nagrany z wakacji i nie tylko na płytki (w Blu Ray i w DVD, bo nie każdy jeszcze ma BR) i klapa... Użyłem najpierw programu Pinnacle 11, potem 12 plus, ale niestety, najpierw się wykolejał, jak chciałem nagrać materiał bezpośrednio na płytę to się zatrzymywał po około 60000 klatce i stał sobie, cisza, więc próbowałem go zrzucić najpierw na dysk twardy i potem sobie to zgrać np. Nero, udało się (ale dużo mniejszy plik) - w HD, ale kolejny zong, obraz "skacze", jest poprostu nie stabilny, każdy ruch postać jest nie płynny, nie widać tego tak bardzo, choć mnie przeszkadza, hmm strsznie kiepsko sięto ogląda, po 10 minutach oczy bolą..., więc zrobiłem to w systemie DVD, i to samo, dość że jakoś obrazu gorsza, to jeszcze ta niestabilność obrazu, nie wiem nawet jak mam to nazwać.
, i jeszcze jedno w Pinnaclu jak zgrywam bezpośrednio na płytąmożna nagrać w dżwięku 5.1, ale już jak to zgram na dysk twardy to pozostaje tylko stereo...
Potem spróbowałem to nagrywać i tworzyć ten montaż w programie Corel Video Studio 12, i problem mam ten sam...Robię to na lapku SONY VAIO procek, 2,4 Core Duo, pamięć 4GB, Grafika Nvidia GeForce 8600 GS, 256 MB z nagrywarką Blu Ray...
PROSZĘ POMÓŻCIE MI TEN PROBLEM ROZWIĄZAĆ!!! JUŻ ta kamerę mam prawie rok, i nie mogę sobie poradzić z dobrą obróbką materiału video...
Chętnych co chcą mi pomóc podam numer mój numer GG - 284252.