bogcze napisał:
witam,
mam następujące pytanie:
- kupiłem 5090H, ma on 2 czytniki CI, mam Cyfrę i wybieram się po odpowiedni moduł (ten CAM od Cyfry) ale chciałbym także dorzucić Polsat - czy ktoś ma doświadczenia jak pracuje Kura z dwoma modułami (alternatywnie z N-ką zamiast Polsatu)?
Hmm z tego co wiem, to jeden CI jest do DVB-S(2), a drugi do DVB-T, więc Cyfra + Polsat raczej odpadają.
jacek1606 napisał:
Posiadam serverRFlink600/clientrflink100 x sześć odbiorników, oryginalny CAM HD cyfry + i Polsatu , TV 5090H współpraca cyfry+ bez problemu, po włożeniu CAM-u Polsatu na początku długo przełączał kanały ok. 7 - 10s. Po przełączeniu wszystkich kanałów problem ustąpił.
Mam natomiast inny problem jest to drugi model PDP LX5090H produkcja październik 2008 r. pierwszy i drugi za każdym razem następujący problem
1. na transponderze 4 Hot Birda 11278 V brak jest sygnału ( jakość 0%, moc 0%), podłączam ten sam kabel do fredka 8900 i wszystko ok. ( kanały HD cyfry+)
2. Nie można zrobić aktualizacji softu pomimo wykonywania instrukcji zgodnie z instrukcją zamieszczoną na stronie producenta.
Teraz zastanawiam się nad trzecią wymianą mam czas do 27.01.2009 r
Może ktoś z was zna przyczynę?
1. Miałem podobny efekt, kanały HD tuner dopiero znalazł przy przeszukaniu wszystkich częstotliwości. Nie pomogło nawet ręczne dodanie kanałów przy ustawionej częstotliwości, polaryzacji i SR, TV pisał, że No signal
Przeskanowanie wszystkich częstotliwości ma wadę, gdy zrobisz to ponownie, wszystkie poprzednio odnalezione kanały zostana skasowane. Czyli każdy kanał będzie miał inny numerek, lista FAV się wyczyści itd...
2. Aktualizację softu akurat udało mi się zrobić, ale problem nadal występuje.