Pioneer G9

misiaczekmarek

Member
Bez reklam
@hopkirk,

wybacz chłopie ale z ciebie jest zupełny .... mądry inaczej. bez uzasadnienia merytorycznego poziom tego co wypisujesz jest ...., a obiecałem sobie nie, że nie dam się sprowokować. jednak osiągnąłeś swój cel - przywieszam sobię kartkę na łóżkiem, jak się rano obudzę to zobaczę napis na niej: "wyrzuć idioto tego nędznego kuro jutro na śmietnik"
nie chcesz wiedzieć jaki jest adres tego śmietnika?
dobrze, że mam wyrzucić kuro jutro ;) to dzisiaj sobie jeszcze pooglądam.

Hopkirk

New member
misiaczekmarek - już w wątku o Pioneerze G8 dałeś popis niezrozumienia tego o czym piszę. Tak jest i tutaj.

Nie namawiam nikogo (a tym bardziej Ciebie) do wyrzucania Kuro na śmietnik. Jesli ktoś tak jak Ty kupił ten model i jest tym telewizorem zachwycony to nie powinien sugerować się żadnymi negatywnymi opiniami na jego temat przeczytanymi na forum. Ważne jest to co sam jest w stanie dostrzec w obrazie, a nie to co widzą inni.

Dlatego napisałem, że skoro Masta_J nie widzi skakanie obrazu na Kuro to nie powinien wymieniać go na żadną Toshibę, czy inny LCD o lepszej płynności obrazu od Kuro.

misiaczekmarek

Member
Bez reklam
@Hopkirk,

to tylko przekomarzanie się z tym wyrzucaniem kuro. każdy ogląda jak lubi i na czym lubi lub co gorsza na czym musi. mój przyjaciel ogląda filmy na ekranie telefonu komórkowego co dla mnie jest nie do pojęcia (ale tak lubi w samolocie) i wszystko ma rozciągnięte na tv 16:9 bo nie lubi pasów. wyobraź sobie jak szybko piłka lata przy krawędziach ekranu :grin: albo jak fajnie rozciąga się tam przejżdzżjący samochód. nie stanowi to dla mnie jednak dowodu na przewagę jednej technologii nad drugą, raczej dopinguje do nacisków na nadawców aby przechodzili przynajmniej na format 16:9 i na tym powinniśmy się skupić a nie na biciu piany nad rozciągniętym obrazem.

tak jak w wątku g8 życzę jeszcze raz Dosiego Roku 2009 :)

Ostatnia edycja:

Masta_J

Active member
Bez reklam
Hopkirk napisał:
(...)Dlatego napisałem, że skoro Masta_J nie widzi skakanie obrazu na Kuro to nie powinien wymieniać go na żadną Toshibę, czy inny LCD o lepszej płynności obrazu od Kuro.
No i tutaj wychodzi właśnie cały Twój styl wypowiedzi (dla mnie to są już po prostu totalne brednie).
NIGDZIE nie napisałem, że chcę cokolwiek wymieniać!

Sorry ale to zdanie to przykład jaskrawej głupoty:
Masta_J - po co Ci Toshiba jak na Kuro nie widzisz skakania obrazu?

Pozdrawiam,

Hopkirk

New member
Masta_J - nie krzycz tak bo aż uszy puchną. Skoro nie chcesz wymieniać swojego Kuro to napisz to spokojniej. Twój ostatni post o zainteresowaniu Toshibą o lepszej płynności niż Kuro odebrałem z niepokojem, że i Ty może chcesz dokonać jakiejś nieprzemyślanej przez siebie wymiany swojego telewizora.

Przez wymianę mam na myśli sprzedaż starego i kupno nowego TV, a nie wyrzucenie Kuro na śmietnik :) , więc przypadkiem nie rzucaj się na mnie z łapkami jak misiaczekmarek.

Jeśli oceniasz moją troskę o siebie jako przejaw jaskrawej głupoty to pozwól, że od dziś ja Twoje posty będę traktował jako wypowiedzi swoistego forumowego geniusza. Wiele z nich jest dla mnie, jak i z pewnością dla innych czytających je osób, przejawem Twojej niezwykłej przenikliwości, lotnego umysłu i po prostu mądrości.

bogcze

New member
5090h a tv sat

witam,
mam następujące pytanie:
- kupiłem 5090H, ma on 2 czytniki CI, mam Cyfrę i wybieram się po odpowiedni moduł (ten CAM od Cyfry) ale chciałbym także dorzucić Polsat - czy ktoś ma doświadczenia jak pracuje Kura z dwoma modułami (alternatywnie z N-ką zamiast Polsatu)?

Pietrucha

New member
Cierpliwy?!

Wiam serdecznie!
Wielkie sorki za brak odpowiedzi ale wstyd się przyznać że jeszcze jestem w lesie z kupnem TV. Cały czas czekam aż znajomy znajdzie chwilę aby zająć się moją sprawą - w tej chwili też czekam na telefon bo obiecał że oddzwoni! Jezeli chodzi o zawieszenie na ścianie to wyliczyłem sobie że dolna krawędż TV będzie w odległości 50 cm od podłogi.

Pozdrawiam
Pietrucha

bogcze

New member
5090H a tv sat

W ofercie Telewizji Na Kartę (w końcu to też "n"-ka) jest sama karta z 3-miesięcznym abonamentem, więc odpowiedni moduł chyba też można dokupić.
Mam też pytanie dodatkowe dotyczące TV SAT na Kuro 5090H:
- jak współpracuje z kartami klienckimi Cardsplittera (np. RFLink100 lub SmartWi)?

Ramzes765

New member
Bez reklam
@bogcze czytaj ze zrozumieniem! Napisali Ci ze N-ka paruje karty z tunkiem a Ty wyskakujesz z Telewizja na karte :hmm:
Pakiet Nki to nie to samo co TNK

bogcze

New member
W sumie moje pytanie dotyczyło przede wszystkim współpracy Kuro z modułami CI lub kartami abonenckimi z wykorzystaniem cardsplittera. A to, że TNK to taka okrojona n-ka to też wiem (użyłem pewnego uproszczenia). Ale widzę, że nie ma na forum fachowca, który byłby w stanie coś w tej sprawie wrzucić...

bogcze

New member
W sumie moje pytanie dotyczyło przede wszystkim współpracy Kuro z modułami CI lub kartami abonenckimi z wykorzystaniem cardsplittera. A to, że TNK to taka okrojona n-ka to też wiem (użyłem pewnego uproszczenia). Ale widzę, że nie ma na forum fachowca, który byłby w stanie coś w tej sprawie wrzucić...

jacek1606

New member
5090H a tv sat

bogacze napisał:
W ofercie Telewizji Na Kartę (w końcu to też "n"-ka) jest sama karta z 3-miesięcznym abonamentem, więc odpowiedni moduł chyba też można dokupić.
Mam też pytanie dodatkowe dotyczące TV SAT na Kuro 5090H:
- jak współpracuje z kartami klienckimi Cardsplittera (np. RFLink100 lub SmartWi)?

Posiadam serverRFlink600/clientrflink100 x sześć odbiorników, oryginalny CAM HD cyfry + i Polsatu , TV 5090H współpraca cyfry+ bez problemu, po włożeniu CAM-u Polsatu na początku długo przełączał kanały ok. 7 - 10s. Po przełączeniu wszystkich kanałów problem ustąpił.

Mam natomiast inny problem jest to drugi model PDP LX5090H produkcja październik 2008 r. pierwszy i drugi za każdym razem następujący problem

1. na transponderze 4 Hot Birda 11278 V brak jest sygnału ( jakość 0%, moc 0%), podłączam ten sam kabel do fredka 8900 i wszystko ok. ( kanały HD cyfry+)

2. Nie można zrobić aktualizacji softu pomimo wykonywania instrukcji zgodnie z instrukcją zamieszczoną na stronie producenta.

Teraz zastanawiam się nad trzecią wymianą mam czas do 27.01.2009 r

Może ktoś z was zna przyczynę?

Ostatnia edycja:

Pietrucha

New member
Witam ponownie!
No i kiszka! MM negocjował ceny z producentem Pionków i niestety podzienkował mu za współpracę w związku z brakiem obniżki cen TV. Tak więc obudziłem się z ręką w nocniku ponieważ nie mam co teraz kupić - pustki w sklepie. Znajomy zaproponował mi SONY 46X4500 - ale dopiero na początku lutego - chyba ze producent Pioneera przemyśli sprawę i znowu zapanuje przyjażń. Czytałem że Sony X dorównuje plażmie np.5090 i mam teraz dylemat na co się zdecydować?

Pozdrawiam
Pietrucha

Hartson

New member
Bez reklam
To co robi sklep internetowy Euro AGD to są jakieś totalne jaja. W zeszłym tygodniu LX 5090 to przeszło 13000 zł, wczoraj zaś kosztował 9100 zł. A teraz te 11999 zł. Żałosne.

Do góry