Herman nie chodzi o to ze nienawidze, poprostu zawiodlem sie na poprzednich modelach a z tego co piszecie w nowych jest tak samo, zawsze cos nie dziala. Jak dla mnie bardzo szkoda bo jako sam system Amplituner+BD Pioneera bardzo mi sie podoba wizualnie i szkoda ze taka firma z takimi tradycjami zeszla na psy. Np. wg mnie zestawy LX sa poprostu piekne i w salonie prezentuja sie rewelacyjnie ale coz jak blu ray LX55 jest totalnym nie wypalem..
Miałeś w domu LX55, że tak piszesz?
Czy opierasz się na opini Z HDTV:
http://******************************.com/topic/27872-pioneer-bdp-lx55-odradzam/
Jest to jedyna negatywna opinia o tym sprzęcie jaką znalazłem, a facet widać pokłócił się z żoną i miał
"złe dni".
Prawdę mówiąc tak żenująco niekompetentnej ""recenzji" jeszcze nie czytałem,
Co to za stwierdzenie - już w pierwszej linii, że to jest "chiński szajs". A co dziś nie jest "chińskim szajsem", nawet sprzęty za kilkadziesiąt K zł są produkowane w Chinach.
Albo nazywa Quedo " śmiecio-zakłócaczem", i jeszcze chciałby go wyłączyć, hehe... aż mi go żal!
Przecież Quedo to nie żaden "zakłócacz", ale główny przetwornik wideo, -jakby go mógł wyłączyć, to by wizji nie było wcale!
Albo to, że mu się zacięła tacka, bo krzywo włożył płytkę.
Mój Boże, on chyba był naćpany!
Jak się krzywo wkłada płytkę to każdy odtwarzacz się zatnie!
Dalej już nie chce mi się komentować jego "opinii".
Poza tym wyjątkiem przeważają opinie o LX55 pozytywne (i bardzo pozytywne), i większość ludzi jest zadowolona z tego odtwarzacza!
Sam się nad nim zastanawiałem, ale Pionek 450 ma właściwie bardzo podobne możliwości, a jest jednak tańszy.
No i teraz pojawia się ten 160K, niewiarygodnie tani, jak na swoje możliwości.
A że są egzemplarze mniej i bardziej udane, to się trafia każdej firmie.
Poczytaj opinie ludzi na AMAZON.COM, gdzie nie opiniuje jedna czy dwie osoby, ale kilkaset najczęściej;
- nie ma tam takiego sprzętu, któremu ktoś by nie wlepił jedynki- bo np dostał już zepsuty, albo padł po paru godzinach
Ostatnio czytałem na forach o Sony BDP-S790 tak wychwalanym, że jej!
I co? Ano niektórzy też maja problemy. Co ciekawsze, niektóre problemy pojawiają się nawet w momencie po aktualizacji firmware.
Dla mnie Soniak odpada- nie czyta flac ni w w ząb! (,ape oczywiście też nie czyta).
Tak podałem , jako przykład.