Podaj konkretny przykład takiego dvd (oczywiście nowego) myślę, że w obecnych czasach zakup dvd to jest nieporozumienie, raczej można pomyśleć o lepszym blu-ray od bdp160
No właśnie!
Osobiście nigdy nie widziałem odtwarzacza DVD, który by odtwarzał DVD-audio. SACD, owszem jest ich sporo, ale nie DVD-audio.
A co dopiero takiego aby odtwarzał zarówno SACD jak i DVD-Audio.
Też, podobnie jak gerus6, chętnie zobaczyłbym przykład takiego DVD.
Tak więc, dominlese, podaj taki przykład
A niech mi wyjdą oczy na wierzch!
Ale i tak nie kupie już żadnego DVD, nawet, hehe,"górno-półkowego" i tu też zgadzam się z gerusem, ze zakup DVD dzisiaj to nieporozumienie.
Powiedziałbym nawet - bardzo duże nieporozumienie!
Zapominasz dominlese, że nawet najbardziej "górno-półkowy" DVD zbudowany jest na czerwonym laserze, natomiast każdy - jak myślę - najtańszy nawet BR, na laserze niebieskim.
A to jest naprawdę duża różnica.
Co do lepszego BR, to się zgadza, gerus, przecież cały czas piszę o tym; myślę wciąż o lepszym BR, mianowicie o Pionku 450..
I nie namawiaj mnie na żadne Oppo, bo to też nie ma sensu, ze względu na niczym nie uzasadnione księżycowe ceny.
Tak za kilka lat, jak sądzę, także kupno BR będzie może bez sensu - wszystko przejdzie na streamingi sieciowe i ściąganie (pewnie już całkiem płatne) plików z netu. Takie jest moje zdanie.
(No, może w Polsce to będzie za kilkanaście lat).
Tak się już zaczyna dziać w Stanach i innych bardziej rozwiniętych krajach.
Filmy HD, nawet te 3D są streamingowane z Netfixa i z innych serwerów,
Nawet Youtube ma dział streamingu HD, nie mylić z tym co my oglądamy na Youtube w Polsce.
Filmy są ściągane bezpośrednio do BR , a będą niebawem bezpośrednio do odbiornika TV, względnie do amplitunera.
BR stanie się zbędny!
Dlatego w rozwiniętych krajach przykładają wagę np do wi-fi w BR.
U nas mało kto w ogóle wie co to jest Netfix, a już nich by nawet ktoś próbował streamować przy prędkości internetu, jaką mamy w Polsce, to by była kupa śmiechu.A raczej rozpaczy.
Brak nawet odpowiednich przepisów. Ja mam niby wykupiony internet 60 Mbs , ale nigdy nie zauważyłem, aby downloady łącznie przekroczyły 5 Mbs! Przez kabel przecież!
Jak postawię po drodze router wi-fi, to będzie jeszcze gorzej! Wiem bo mam w ten sposób podłączonego laptopa i nie osiąga on nawet tych 5 Mbs.
I nie mogę nic z tym zrobić, żadne reklamacje nie pomagają. Brak możliwości dokładnego sprawdzenia itp. Oczywiście, mogę zmienić dostawcę internetu, ale wiem, że będzie tak samo.
Dlatego wi-fi w BR średnio mnie interesuje, chyba tylko do przesyłania plików w sieci domowej.