Proszę o dalsze wiadomości o 160 k i 450
Dziwie sie ze po tylu wpisach i watkach dot. problemów z BD Pioneer'a ktos jeszcze jest nim zainteresowany.
hmm... musisz strasznie nienawidzić firmy Pioneer....
Właściwie to szukałem uniwersalnego a niedrogiego odtwarzacza do muzyki, takiego, który by odtwarzał wszystkie rodzaje muzyki, zarówno z płyt CD jak i SACD oraz DVD-Audio.
i do tego by odtwarzał pliki bezstratne ( przynajmniej .flac i .ape ) z możliwie wszystkich źródeł,
a więc oprócz płyt Data- CD, -DVD i -Bluray także z gniazda USB, zarówno z pendrive'a jak i dysku USB, no i oczywiście przez sieć, najlepiej bezprzewodową.
Oczywiście, aby odtwarzał także w/w pliki we wszystkich "gęstych' formatach do 24 bit /192khz.
To że "przy okazji" odtwarzałby płyty bluray jest oczywiście mile welcome.
I tak wpadłem na Pioneer'a BDP-450, a dopiero później zwróciłem uwagę na 160 k, ze względu na
zachęcającą cenę. To, że 160 nie odtwarza DVD-Audio, mógłbym ostatecznie darować, ale jeśli nie odtwarza formatów 24/192 i pośrednich, to już by było nie do przyjęcia.
Niestety na ten ostatni temat nikt mi jeszcze nie odpowiedział.
Teraz czytam (poniżej), że Pionek 160 ma kłopoty z odtwarzanie flac ze smartfona, to może wcale nie odtwarza flac'ów przez sieć wifi, ani przez ethernet?
Nadal mam prośbę do właścicieli Pioneer'ów 160 i 450, o rozjaśnienie mi co potrafią te playery, zwłaszcza jeśli chodzi o treści muzyczne , chociaż o innych ich ewentualnych zaletach, także chętnie się dowiem.
Analogowe wyjście na wzmacniacz , jeśli - jak słyszę kiepskie-, to odpuszczam, i tak będę słuchał poprzez samodzielnego DAC'a.