problem z pinnacle 14
Witam, mam problem z programem pinnacle Studio 14 Ultimate. Kupiłem program zainstalowałem i zacząłem obrabiać filmy. Gdy obrabiałem przez pierwsze 2 dni filmy zgrane z dvd (kamera Samsung) wszystko działało ładnie, ale gdy zacząłem obrabiać filmy nagrane kamerą Sony z FullHD, zgrywane z dysku twardego tej kamery to zaczęły się schody, mianowicie, program tak jakby nie wyrabiał z obróbką, albo mój sprzęt jest za słaby. Jeśli chodzi o sprzęt to jest to zupełnie nowy komputer: z procesorem Intel 2 Core Duo 2x2,9Mhz, Ram 4Gb, karta graficzna ASUS 512 Mb nie pamiętam modelu, ale bardzo szybka, dysk 1Tb.
Podczas obróbki filmów, gdy nałożę choćby jakieś przejście to jego nie widać, tylko widać przy odtważaniu wykrzyknik, gdy nałożę napisy, to samo, nawet nie da się obejżeć podglądu jakie to są napisy i tak samo ze wszystkimi sprawami, film czasem się zawiesza, tak samo jak sam program, aż w menedżerze zadań wykazuje że program przestał działać. Podczas pracy programu ciągnie on 1,7GB ramu i 65% procesora ale tylko gdy się odtwarza projekt, gdy się nic nie robi i program tylko jest włączony, to procesor pracuje na 100%, gdy wyłączam program, to wygląda jakby był wyłączony ale w menedżerze zadań, wykazuje że program nadal pracuje i zużywa 50% procesora.
Co mam zrobić żeby to wszystko działało poprawnie, może da się do tego wykożystać kartę graficzną? lub cokolwiek.
Proszę o radę i dzięki
A i jeszcze muszę dodać, że poprzednio miałem ten sam proram ale 12 i z windowsem xp profesional, teraz po formacie mam windowsa 7 najlepszego i nowiutki program i nadal to samo.
pozdrawiam