Menu płyty w PS14
Witam wszystkich,
mimo, że piszę po raz pierwszy, to nie jestem zupełnie nowa - śledzę ten i kilka innych wątków już od dawna i naprawdę jest tu wiele fajnych informacji.
Jak się pojawił Pinnacle Studio w wersji14 - zakupiłam. I nie będę pisać, że zły, że wolno działa, że się zawiesza .... - wiele już zostało napisane, a ja uzbrajam się w cierpliwość .... i montuję, ale mam inny problem. Przy robieniu menu płyty, ponieważ nie pasuje mi żaden z gotowców postanowiłam zrobić tak, że tłem będzie zdjęcie - wybrałam ładne, w dużej rozdzielczości i wstawiłam jako tło. Na ekranie monitora wyglądało średnio, ale miałam nadzieję, że po nagraniu na BD będzie inaczej - znaczy lepiej - a tu porażka, porażka i ... porażka - zdjęcie zamieniło się w kwardaciki, zrobiła się mozaika (TV 52cale). Zupełnie tak jakby oryginał zdjęcia był w małej rozdzielczości i był sztucznie rozciągnięty do dużych rozmiarów.
Dodam jeszcze, że próby wykonałam na różnych zdjęciach - łącznie z takim wyciągniętym z kadru filmu.
Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat.
Proszę - czy może ktoś z Was ma jakiś pomysł - jak zrobić, żeby zdjęcie było ostre jak przysłowiowa żyleta??