No to trochę o wadach.
Kompletny zanik szczegółów w ciemnych scenach jedna wielka czarna plama (brak odcieni szarości), słaby HDR w netflix, banding (piłka nożna, konsola, szybkie sceny tzw panning), brak HDR na YouTube (sony na android tv ma), brak możliwości podłączenia słuchawek BT, przymulony system Android w porównaniu do innych systemów, zawieszający się pilot.
Jakość tv bardzo słaba, plamy, zacieki na matrycy, sposób naprawy tragiczny (czyszczenie) jak dowiedziałem się na innym forum, samsung w swoim modelu odradzał czyszczenie ze względu na możliwość uszkodzenia matrycy a plamy i tak powrócą (wymieniali na nowe matrycę bez gadania) te słowa, idealnie przekładają się na to, co miało u mnie miejsce, ponowne plamy dodatkowo pojawiła się kratownica na ekranie, prawdopodobnie uszkodzenie po pierwszej nieudolnej naprawie przez autoryzowany serwis.
W głowie się nie mieści jak można kogoś posadzać o hejt sponsorowany, jestem żywym przykładem jakości "premium" tego telewizora, koledzy wyżej również pisali o problemie plam, komuś też roztrzaskali tv i gdyby nie "specjalna" interwencja, kolega zostałby ze składakiem nie ze swojej winy, był też przypadek robaków pod matrycą to skoro one potrafiły się tam dostać to jak nie dostanie się tam kurz? Dość tuszowania, zasłaniania wad tego produktu, czytałem o kasowaniu postów itd. Ja osobiście nigdy więcej tej marki nie kupię, ostrzegano mnie przed zakupem, zaryzykowałem i proszę o to efekty. W przyszłym roku patent na ambilight chyba wygasa, jestem ciekaw jaka będzie sprzedaż tych telewizorów według mojej opinii, marna.
To tyle ode mnie jestem już drugi miesiąc bez sprzętu z żadną inną marką nie miałem takich problemów dzięki Philips.