Pobawiłem się jeszcze youtube i jak na moje to każdy film 4k 60fps tnie, mniej lub bardziej, czasem obraz nawet potrafi sie zatrzymać, a menu przy odtwarzaniu takiego filmu prawie nie reaguje / widać procek zamulony i nie wyrabia już
Cześć,
Także sprawdzałem niektóre z tych linków z ręcznie wymuszonym 4K (2160p!) - gdyż domyślnie YT ustawia 1440p i także wrzuca ikonkę '4K' fałszując nieco faktyczną rozdzielczość.
Przycina i zamula.
TV mam (po wymianie na nowy) świeżutki z ponad 75% pustym dyskiem systemowym TV od listopada = niezafajdany apk'ami (i procesami).
Wieczorem ściągnę filmiki z linków przez Was podanych w pełnym 4K w oryginale w kontenerze mkv i uruchomię odtwarzanie z NAS'a (sieć z NAS -> router -> TV jest w całości 1Gb z transferami ok. 120MB/s (tak, MegaBajtów a nie Megabitów)). Przetestuję odtwarzanie przy użyciu odtwarzacza wbudowanego w TV oraz Archos'a a następnie na zewnętrznym Zidoo X10 (takie same łącza 1Gb).
@Sebol74 - niestety mój 'nowy' TV po zwrocie zamiast rozbitego egzemplarza, jak miał równomierne (w miarę) podświetlenie i brak szachownicy, tak z czasem zaczyna wyłazić i banding, a co gorsza równo po środku podświetlenie po lewej robi się słabsze i widać pionową krechę. Niestety robią się także ciemniejsze i jaśniejsze 'plamy' - czyżby kurz?
Sam TV dalej lubię i ogólnie in plus, lecz w miarę upływu czasu i pojawiania się tych 'bolączek' zaczyna być toto uciążliwe a z punktu widzenia ceny - niedopuszczalne w tak krótkim okresie czasu... Może ta ilość i częstość/szybkość nawracania problemów była kolejnym gwoździem do trumny i przyczynkiem zaprzestania produkcji tego modelu?