Philips TV 2021: telewizory OLED706 z Android TV 10, P5 Generation 5 z AI, HDMI 2.1 i Ambilight 3

Tresbien

New member
Pytanie jeszcze bo wyżej mogę edytować, nie warto chyba dopłacać do wersji 806 z 4 stronnym ambilight jeśli tv będzie stał na półce a nie wisiał na ścianie ?

Co do sygnału to nie wiem o co chodzi SDR, HDR, DV, HDR10+ co to jest nie mam pojęcia chcę poprostu oglądać filmy z internetu

Ostatnia edycja:

djrzz

Member
Ostatnia aktualizacja oprogramowania na tym tv to jakaś parodia, ciągle wyłączanie się listy ulubionych programów, znikanie programów z tej listy, przestał mi działać program do korekcji dźwięku(żaden już nie działa), częste przycinki obrazu w różnych momentach.

djrzz

Member
A nie da się odinstalować uaktualnienia ? Padake taką robią

Ogólnie firmy utrudniają a wręcz uniemożliwiają bezproblemowy powrót do poprzedniego softu, trzeba poszukać bo czasem są nieoficjalne sposoby na to. W pus7334 dało rady cofnąć do starszego softu, tylko problem jest taki że trzeba wszystko na nowo wgrywać, instalować, ustawiać itp, a nie powinno tak być! Firma powinna przetestować dokładnie oprogramowanie a nie wypuszczać bubla. No, chyba że to celowe działanie, to w takim razie jest to kpina...

djrzz

Member
Ostatnia aktualizacja oprogramowania na tym tv to jakaś parodia, ciągle wyłączanie się listy ulubionych programów, znikanie programów z tej listy, przestał mi działać program do korekcji dźwięku(żaden już nie działa), częste przycinki obrazu w różnych momentach.

Dodam do tego jeszcze następne co zaobserwowałem. Dziś telewizor sam włączył się koło 3ciej w nocy i około 12tej. to jakieś nieporozumienie, czyżby celowe wypalanie tv? Tak to sobie philips wykombinował? O to jest pytanie...

Tresbien

New member
Jak zrobić kalibrację ? TV w ciemnym pomieszczeniu, zależy mi aby nie raził w oczy, deliaktny dla oczu.
TV ma sluzyc do oglądania filmów.
QLED-20191-1024x564.png

Ostatnia edycja:

buldoggg

Member
Bez reklam
model 706 po aktualizacji do najnowszej czyli wersja 222 nie działa mi na żadnym stylu obrazu upłynnianie go czy to standard czy płynny czy wyłączony-zero efektu(wcześniej działało) np na aplikacja netflix,hbo max czy youtube....i to bez znaczenia jaki jest wybrany styl obrazu czy to osobisty, czy wykryty przez tv (opcja ruch jest dostępna lecz nie działa) co więcej podłączoną mam konsole xbox series x i tam działa wszystko tak jak powinno....dlaczego tak jest ?

KLOSjanek

Member
Bez reklam
No Gitarka ty jesteś fanem 60 rat zero procent , modlenia się oby twój cudowny samsung tyle wytrzymał , bez kurzu i innych dolegliwości gównotechnogi ")

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Modele 65 się skończyły - zostały tylko jeszcze 55Oled 706, ale też się kończą.
Za 10 dni będą już nowe modele z serii 707, 807, jeszcze później modele 907

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
On sprawdza , żeby była płynność w zależności od jakości sygnału i może obniżać jakość aby nie utracić płynności.

Do góry