Czy moglbys przetlumaczyc na Polski dla laika jak to zrobic krok po kroku ? Bo skumalem tylko tyle ze skads trzeba sciagnac plik na usb, zmienic mu nazwe, zainstalowac na tv, i zrobic twardy reset czyli chyba powrot do ustawien fabrycznych. Ale nawet nie wiem skad pobrac ten plikDziś zainstalowałem przez USB aktualizację FUS_TPM211EA_101.001.003.223. Jak na razie ładnie wszystko chodzi , dźwięk się przełącza na soundbar zgodnie z formatem (Atmos , DTS) , wszystkie aplikacje działają. Co najważniejsze na zagranicznych forach potwierdzają , ze dość mocno poprawiła się jakość obrazu. Wyeliminowano występujący problem zgłaszany Philipsowi , czyli posteryzacja/paskowanie w ciemnych (prawie czarnych) scenach całkowicie zniknęło, obraz jest dużo ostrzejszy , i wyraźniejszy i to potwierdzam , ponizej linki do info o aktualizacji i jak to zrobić;
Info jak zaktualizować , na stronie w kilku postach jest wyjaśnione
Update 223 Philips 706
Nie przypominam sobie takiej opcji, to jest gdzieś w ustawieniach TV? Niedługo zmieniam dekoder, może wtedy problem zniknie.Wprowadzałeś tryby rozszerzania ?
i jak matryca?View attachment 21191 Czyżby matryca umierała ? Zauważyłem dopiero wczoraj jak chciałem pada zaktualizować do ps5. Telewizor zawsze pod prądem, czasami sam nawet wymuszalem czyszczenie matrycy.
ktoś jest mi w stanie napisać na temat przesyłania dźwięku z tego tv na soundbary przed hdmi erac
bo widzę po różnych forach i tych PL i tych zagranicznych że problem jest odkąd ten tv jest na rynku i philips do tej pory sobie z nim nie poradził...
zastanawiam się mocno nad tym TV a w domu mam soundbar TCL z dolby atmos no i jak ma mi to nie współpracować i działać prawidłowo to nie potrzebny mi taki TV
Mam pytanie - dlaczego ta aktualizacja nie jest dostępna online i trzeba ją robić przez USB ? Coś z nią jest nie tak ?Do osób które ręcznie chcą sobie zaktualizować soft.