Witam
To z Philipsa jest coś możliwego do kupienia do 3tys +/- 200zł czy wszystko jest z wadami i lepiej odpuścić. Wszystkie modele są wadliwe?
Panowie...dzięki, na ustawieniach Dancap-a i Conqest działa zupełnie dość przyzwoicie,,,jeszcze na niektórych zwłaszcza starych filnach oraz z niską jakościa z internetu oglądam czasem na STANDARD. Chce ustawić sobie te na 20 punków bieli i nie mam tyle heheh...dlaczego ?? i co mam zrobić zeby to ustawienie poniżej mógł zapisać ?? skąd 20 ?
20 points:
1: -11, -15, -15
2: -4, -6, -14
3: 6, 3, 1
4: 2, 1, -1
5: 0, 0, -1
6: 0, -2, -4
7: 0, -2, -3
8: 0, -2, -4
9: -2, -3, -3
10: -3, -1, -3
11: -2, -3, -2
12: -2, 0, 0
13: -2, -2, -1
14: -2, -1, 0
15: -1, 0, 0
16: -1, 0, 0
17: 0, 0, 0
18: 1, -2, 0
19: 3, 0, 0
20: 0, 0, 0
OK..CZYLI ZMIENIE 4 A POTEM MOŻE DOJDĄ ...OK SPRÓBUJĘ. thx
OK..CZYLI ZMIENIE 4 A POTEM MOŻE DOJDĄ ...OK SPRÓBUJĘ. thx
Kalibracja to marnowanie kasy? To najlepiej wydany hajs. Poza tym nie wezmą od ciebie kasy, jeśli nie spodoba ci się efekt końcowy.
Nie mogły ci się podobać ustawienia od pro100grammera, bo on ma tv na matrycy IPS. Kalibracja IPS a VA to dwa różne światy, poza tym kopiwoanie 1:1 ustawień od kogoś nigdy nie da ci tego samego efektu.
Sprawdzałem twoje ustawiani, jak miałem ten tv, i efekt końcowy był jednym z najgorszych z ustawień jakich testowałem, kolory nie były w ogóle naturalne. Ja już tu dawno pisałem, przestańcie kopiować od innych, tylko ustawiajcie tak jak wam się podoba, każdy ma inne oko, każdemu się inne kolory podobają, inna temperatura. A jak sobie nie radzicie, to oddajcie w pierony ten tv i bierzcie coś, czego nie trzeba kalibrować. Przechodziłem już przez LG i Samsunga i na nich nic nie trzeba grzebać, można spokojnie na fabrycznych oglądać, tylko Philips ma to skopane. Ba, nawet na moim starym Philipsie nie trzeba było tyle grzebać.
Od tygodnia czytam posty w tym temacie ponieważ byłem zainteresowany zakupem tv 65pus8535.
Wreszcie dotarłem do końca i już wiem, że nie warto kupować rozmiarów z matrycą MVA ale nadal nie wiem co z IPS 65".
Czy również występują te same problemy z czernią, podświetlaniem i pikseliozą czy mogę zamawiać bez obaw?
jednak udało Ci się wymienić?