To ja dodam swoję 3 grosze miałem model 70 cali na MVA - zmieniłem na 65 cali na IPS ( w sumie nawet i lepiej bo często oglądam też z boku i tutaj kąty są ok)- i już obraz pudełka jest bardzo w porządku dla mnie. Sądze , że model 70 cali jest zbudowany na taniej jakości matrycy i stąd te problemy i żadne ustawienia tego nie zmienią - można to trochę przykryć "papierem toaletowym" ale wiesz, że to nie tak powinno wyglądać i tam pod spodem cały czas śmierdzi...
Najważniejsze, że moja gehenna się skończyła i teraz jestem zadowolony. Pokombinowałem jeszcze w ustawieniach i obraz jest jeszcze lepszy.
Dokładnie ten model 65PUS8535Wg mnie to 65pus8535
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Witam. Posiadam Philipsa 50 cali. Użyłem ustawień od DanCapa i sprawują się one świetnie na Netflixie, HBO GO, Rakutenie, czy też na kanałach filmowych z telewizji satelitarnej. Problem się pojawia niekiedy np. przy programach informacyjnych, czy rozrywkowych (np. paski na koszulach migają, podobnie jak rzeczy z drona w dalszym tle). Gdy zmienię tryb obrazu na standard to wtedy ten problem jest prawie niedostrzegalny, lecz tryb ten do oglądania filmów i materiałów z aplikacji już według mnie się nie nadaje. Czy da się jakoś temu zaradzić, czy trzeba zmieniać ten styl obrazu każdorazowo?
Od tygodnia czytam posty w tym temacie ponieważ byłem zainteresowany zakupem tv 65pus8535.
Wreszcie dotarłem do końca i już wiem, że nie warto kupować rozmiarów z matrycą MVA ale nadal nie wiem co z IPS 65".
Czy również występują te same problemy z czernią, podświetlaniem i pikseliozą czy mogę zamawiać bez obaw?
Korzystam z ustawień od Dancapa. Kalibracji jako takiej nikt nie robił.