Kiki, oczywiście że kupić, ale nigdy jeszcze nic do sklepu nie zwracałem i się dopytuję osób które to uczyniły ostatnio jak to wygląda. Chcę się zabezpieczyć przed ewentualnym bezproblemowym zwrotem, bo jak sam widzisz, w tym wątku zdecydowana większość zwróciła telewizor PUS8535 bo nie dało się na nim oglądać, całymi dniami siedzieli i ustawiali go bez rezultatu. Także Twoja przesłana kalibracja nie pomagała. Szukali po sklepach innej sztuki, sprawnej, lub w większości kupili telewizor innego producenta, i nagle obraz jak pisali stał się super, a wcześniej jak pokazywali na zdjęciach "negatyw", plamy czarne i nie radzenie sobie z szarością. Tak samo opisują na forum zagranicznym Avforums.
Był przypadek zamiany 70" VA na 65" IPS i nagle na tym z IPS obraz stał się super.
Bardzo mi szkoda, że w 43" zmienili IPS na VA, bo może takich problemów z obrazem wtedy by nie było, a tak naprawdę bardziej by mi pasował IPS z lepszymi kątami a gorszą czernią. Chociaż podobno na różne rynki Philips w 43" montuje zarówno VA jak i IPS.