Nie uwierzysz ,ale Ja też zamieniłam na LG 49" ,i ten stary był lepszy i nawet soft szybszyA w tym momencie 15 letni 32” LG, który ma bardziej równomierne podświetlenie niż nowoczesny PML9008 View attachment 25029
To bardzo udany i fajny model. Sam go mam i mam też 55PUS9206 i jestem z nich zadowolony. Nawet za 9206 zapłaciłem mniej niż za 8535. Owszem przy kablówce, ja akurat mam Vectrę, obraz nie jest jakiś wybitny. Jest po prosty dobry lub akceptowalny tak przy platformach streamingowych czy też choćby materiale 4K ( tutaj według mojej opinii najlepiej sprawują się materiały 4K z youtube ) pokazują swoje pazurki. Szczególnie 9206.przeprosił się ze starym 50PUS8535
No to ja tez chcialem podzielic sie opinia, mam go od dwoch tygodni (wersja 55 calowa). Przesiadlem sie ze starego, 6-letniego Pihilpsa 43PUS6401 wiec przeskok ogromny, interfejs bardzo szybki, pilot faktycznie moglby byc mniejszy, ale nie osobiscie nie rozumiem tego narzekania, ale tez nigdy nie mialem telewizora z najwyzszej półki - dla mnie jest ok. Zauwazyłem tylko dwa problemy: poświata przy niektorych jasnych scenach oraz widoczne roznice w podswietleniu, zwlaszcza przy szarych kolorach (przy jasnych i ciemnych scenach to nie wystepuje). Kwestia poswiaty wystapila w sumie raz czy dwa - w screenach widoczna przy ogladaniu The Crown na Netflixie. Kwestia dziwnego podswietlenia (te prostokaty) pojawila sie pierwszy raz podczas ogladania serialu na Amazon, potem zupdatowalem soft na Philipsie i wydaje mi sie ze sytuacja sie poprawila w serwisach streamingowych, natomiast nadal pojawia sie przy graniu na PS5 - tak jak pisalem jest to widoczne na szarych scenach, przy jasnych i ciemnych to nie wystepuje, albo jest kompletnie niewidoczne (zdjecie ponizej to naprawde ekstremalny przyklad, bo jest duzo szarego) - czy to wina softu, czy jednak to reklamowac? Generalnie dla mnie telwizor jest swietny w tej cenie, ale to podswietlenie i te prostokaty czasem mnie wkurzaja.
Faktycznie prostokąty na szarym tle zniknęły po aktualizacji. Mój egzemplarz (75") lubi się sam włączać - nie wiem co jest przyczyną. Obecnie czekam na obiecaną przez Philipsa na 2024 rok aktualizację aplikacji (Disney). Czy mógłby ktoś sprawdzić czy telewizor zapamiętuje ustawienia lokalnego kontrastu w trybie film?Maly update: Wszelkie problemy z podswietleniem zniknely wraz z updatem firmware kilka dni przed swietami - juz sie zabieralem do reklamacji, ale po aktualizacji wszystko smiga swietnie. Osobiscie poza tym malym zgrzytem to nie nie widze problemow z tym TV, ale wiadomo - moze to kwestia egzemplarza.
Zapytaj @kiki o cenę. Ja dostalem na 75 cali super ofertę. Może na 65 też ma jakąś atrakcyjną cenęWłaśnie wróciłem z MM.
Chciałem porównać PLM 9008 do PUS8118.
Obraz zdecydowanie na plus dla 9008.
Reszta generalnie mnie nie interesuje.
Nie korzystam z wbudowanych aplikacji, wszystko idzie u mnie z komputera.
Zastanawiałem się też nad rozmiarem.
Teraz jestem pewny, ze chcę 65 cali.
Trzeba zwiększyć budżet.
Zawsze tak się kończy
Z wielką przyjemnością zapytam o cenę.Zapytaj @kiki o cenę. Ja dostalem na 75 cali super ofertę. Może na 65 też ma jakąś atrakcyjną cenę