Kilka ładnych dni czytałem na tym forum różne wątki o Philipsach, Zaczynając od 75*5, przez 85*5, 85*6 i kończąc na 92*6. I chyba zdecyduję się na ten ostatni. W tych samych pieniądzach miałbym 70 w 8506 zamiast 65" w 9206, .. Ale wydaje mi się, że warto poświęcić te 12+ cm przekątnej dla chociażby 120Hz panelu, 4-stronnego ambi czy też jakości premium o której piszecie.
Wyłapałem kilka waszych problemów odnośnie tego TV i wiele z nich mnie nie dotyczy. Dźwięk z soundbara, HDD nie podłączam. Natomiast zauważyłem, że co do jakości obrazu nie ma wielkiego hejtu. Nawet antagoniści tej marki wypowiadają się, że obraz jest znośny/dobry - myślę, że to mogą być zaniżone opinie.
W każdym razie mam nadzieję, że się nie zawiodę, szczególnie, że do tej poty mam LG 49UJ635V w dość dużym salonie... I dla mnie to jest wystarczające, tzn jeżeli miałbym miejscy pokój dzienny na pewno bym go nie wymieniał.
Widzę, że ten model od jakiegoś czasu kosztuje 5 tysięcy, w większości sklepów przeceniony z 6k. Myślicie, że to już jego regularna cena, czy może tyle czasu jest w jakiejś promocji... Generalnie chciałem zapytać czy uważacie, że w okresie świątecznym jeszcze zjedzie w dół.
Moja mama ma nieudany model 58PUS7505 w 60Hz. Wiem, że są wśród was osoby mające/posiadające w przeszłości starsze modele Philipsa oraz ten 9206. Czy znacząco odczuwacie różnice z przejścia na 120Hz w obrębie sprzętu tego producenta?
Niewiele w tym wątku przeczytałem nt. działania Androida. W miarę to wygląda? Używam Xiaomi mibox 4k - jestem z niego zadowolony... Zastanawia mnie czy będzie sens używać zewnętrznej przystawki.
Proszę jeszcze o info jak wygląda kwestia aktualizacji. Byłem ostatnio w ME i facet powiedział, że w SONY sprawa wygląda tak, że każdy firmware należy pobrać ze strony producenta na pamięć zewnętrzną i instalować manualnie... Co wydało mi się dość dziwne w dzisiejszych czasach. Jak to wygląda w Philipsie?
Czy 4-stronne ambi daje cokolwiek jak TV stoi na nóżkach? Zastanawiam się czy konieczne będzie wieszanie na ścianie.
@Kiki czy cena sprzętu jest owiana tajemnicą? Bo w każdym temacie widzę "ceny na pm, dla niebieskich z pakietem" - co to za mistyczne pakiety?

Anyway napisze na pm i proszę o odpowiedź ws. ceny oraz kalibracji.. Własnie... Optymalną kalibrację dostałeś od Philipsa, ew. jakiejś firmy zajmującej się tym, czy to jakieś twoje ustawienie?