Philips DLED 9206 z odświeżaniem 100 Hz na rok 2021

marmac500

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli zastosujesz kabel CAT 5 lub kartę 100Mb przy filmach 4K co jakiś czas niestety pojawia się buforowanie. Nie twierdzę, że 9206 właśnie ma taką kartę, czasami wystarczy zmienić kabel na CAT 5e lub 6 i problem znika.

ferg80

Member
Jeśli zastosujesz kabel CAT 5 lub kartę 100Mb przy filmach 4K co jakiś czas niestety pojawia się buforowanie. Nie twierdzę, że 9206 właśnie ma taką kartę, czasami wystarczy zmienić kabel na CAT 5e lub 6 i problem znika.

Nie wiem jaki mam kabel ale jakiś najzwyklejszy i Amazon, IpleTV, canal +,Netflix, HBO GO, VIAPLAY , youtube żadnych zacięć u mnie......żadnego buforowania. Czy to w 4K HDR czy HD zawsze bez problemu

Kiedyś miałem innego dostawcę netu i ciągłe problemy...a też mówili,że to nie ich wina

Ostatnia edycja:

Yeti16

New member
Gdyby ktoś był zainteresowany to w MM 50 zł za każde wydane 500 zł. Cena końcowa spada o dodatkowe 450 zł.

W sumie 4549 zł.

Należy podać kod rabatowy - MisjaSwieta.
Promocja ważna do 13.12.21 do 20:59 lub wyczerpania zapasów.

IMG_20211211_151150.jpg

Ostatnia edycja:

TED8

Member
Gdyby ktoś był zainteresowany to w MM 50 zł za każde wydane 500 zł. Cena końcowa spada o dodatkowe 450 zł.

W sumie 4549 zł.

Należy podać kod rabatowy - MisjaSwieta.
Promocja ważna do 13.12.21 do 20:59 lub wyczerpania zapasów.

View attachment 20206
Z tego co mi gość w sklepie mówił to te 450 zł które wychodzi za ten telewizor jest dawane w formie karty podatkowej na następne zakupu w MM, nie że tv wychodzi taniej...?

Edit. Wycofuje się z tego, tak było ale bez tego kodu. Teraz faktycznie jest obniżka na tv 450zł
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

ferg80

Member
Z tego co mi gość w sklepie mówił to te 450 zł które wychodzi za ten telewizor jest dawane w formie karty podatkowej na następne zakupu w MM, nie że tv wychodzi taniej...?

Edit. Wycofuje się z tego, tak było ale bez tego kodu. Teraz faktycznie jest obniżka na tv 450zł

W eurortv 4999zł:bober: fajne ceny teraz:fool:

conqest

Well-known member
Bez reklam
Po prostu TV stoi u mnie w pokoju, który nie jest żadnym salonem - nie dysponuję soundbarem czy kinem domowym, więc kablem mini jack podłączyłem wieżę hi-fi do wejścia słuchawkowego. Dzięki temu TV i głośniki z hifi działają jednocześnie - TV pozwala oddzielnie regulować poziom obu głośników i bardzo fajnie to działa jak na sprzęt dźwiękowy, który ma około 10 lat.
Kolego sprawdzałem to i faktycznie tak gra ale jest przebicie dzięku... Tzn różnica między dźwiękiem z tv a z soundbara (w moim przypadku)

TED8

Member
Legenda głosi że kiki odpisuje na wiadomości prywatne. [emoji846]
Czy raczej się nie łudzić? [emoji16]

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Tam na raty wychodzi 4665zł.

Owszem wychodzi - ale czy nie trzeba "Przedłużenia gwarancji " (tego bezwartościowego kosztownego śmiecia ) kupić ,Chyba wiecie jak kredyty funkcjonują - bank czeka na pieniądze ale odsetki musi zapłacić sklep ,nikt pieniędzy za darmo nie pożyczy ,bank to nie jest instytucja charytatywna

conqest

Well-known member
Bez reklam
Ja kupiłem w ME i tam było 3 raty gratis więc wyszło jeszcze taniej - ok 4500. I nie trzeba było nic przedłużać

TED8

Member
Owszem wychodzi - ale czy nie trzeba "Przedłużenia gwarancji " (tego bezwartościowego kosztownego śmiecia ) kupić ,Chyba wiecie jak kredyty funkcjonują - bank czeka na pieniądze ale odsetki musi zapłacić sklep ,nikt pieniędzy za darmo nie pożyczy ,bank to nie jest instytucja charytatywna
Nie trzeba tego brać, owszem wiele osób na pepper pisało że im ściemniali że jest tego nie będzie tych rat gratis co jest totalną bzdurą. Trzeba czytać cały regulamin i króciutko z nimi [emoji16]

Ok, więc czekam na odp od kikiego [emoji846]

conqest

Well-known member
Bez reklam
Na sygnale też nie widzę u siebie nic złego. Po kilku dniach zabawy udało mi się chyba wypracować odpowiednie ustawienia i z obrazu jestem bardzo zadowolony.

ferg80

Member
to jak prześle, ktoś swoje ustawienia SD jak i HDR?

Ja mam takie ustawienia obrazu ale to kwestia subiektywna i każdy ma inne preferencje. Jak coś ci podpasuje to sobie sprawdź.

styl obrazu : osobisty
kolor: 70
kontrast podświetlenia: 75
ostrość: 6
jasność: 55
zaawansowane:

redukcja szumów- maximum
redukcja zniekształceń -maximum
ostrość ultra resolution.-włącz
wzmocnienie kolorów-maximum
gama kolorów- szeroka
temperatura barwowa-własne