Cześć,
Do mnie dotarł w końcu ten TV (65"), mam go od 2 dni, nie jestem takim fanem TV jak większość tutaj (właściwie wolałbym nie mieć TV), więc opinia będzie lajtowa. Porównanie mam tylko (lub aż) z 42" plazmą Panasonica, która padła po 12 latach. Generalnie OK, tzn.:
- z anteny TVN, TVPIS, itp czyli HD jest OK poza twarzami ludzi gdy są małe, w scenach w oddali 4-5 osób na raz, twarze są jakby zaszumione, minecraftowe, jak dla dużej kompresji mpegów z dawnych lat) - może ktoś ma pomysł co z tym zrobić (próbowałem zmniejszać kontrast, f. ostrości, ale chyba niewiele dało - tak się na szybko bawiłem),
w plazmie tego nie kojarzę ale tam ekran mniejszy no i plazma by design miała wygladzać obraz,
- na testowych materiałach do LG OLED 4K, HDRy, itp jakość jak z reklamy, nie widzę różnicy do OLEDów, które mi prezentowano w sklepie, może czasem jest jaśniej, ale to też zależy np: materiał LG z farbkami OLED czy ten LCD bez różnicy, materiał z krajobrazem, góry, skały chyba trochę czerni brakuje, ale może te góry w cale nie miały być czarne, w końcu to granit��,
- ambilight super sprawa (żona się uparła��), nie wyobrażam sobie wieczorem ekranu bez tego��, w dzień mnie drażni, może kiedyś pojawi się opcja "switch off daylight ambilight" i będzie się automatycznie w dzień wyłączać������, ale jest guzik na pilocie dedykowany do tego, da się przeżyć,
- minusem jest dla mnie cała technologia (4k, Motiony, HDRy i inne bajery), np: fragment Alien-a z 79 w wersji 4K do d..., czerń czarna, ale reszta nienaturalnie szczegołowa, wydetalowiona, zbyt czysta, czy nie wiem jak to nazwać, za to pewnie w "oryginale" będzie pixeloza

- dla mnie tragedia (tu nie chodzi o ten TV) - może ma ktoś z was pomysł jak poprzez odpowiednie ustawienia osiągnąć efekt nazwijmy to "starej jakości" ale na dużym ekranie?
- jeśli chodzi o ruch, czy smużenie, na ustawieniach smooth lub z tymi Motionami na high level to fakt jest OK, ale dla mnie to jakieś takie nienaturalne, zbyt dokładne, nie wiem jak to nazwać, ale w rzeczywistości świat się tak nie rusza, np: na starym TV ten efekt dało się odczuć w Interstellar (teraz mogę mieć to ciągle

),
- dźwięk fajny (jak na TV co ma kilka cm grubosci), panas tu przegrywa, jak trzeba lepszego to pozostaje zewnętrzne stereo, dla mnie takie rozwiązanie jest OK,
- smartami się jeszcze nie bawiłem więc nie wiem,
- małym minusem jest to że albo smarty (np YT) albo menu ustawień, nie da się konfigurować w trakcie (ale te konfigurację to tylko na start mam nadzieję, a potem tylko on/off��),
- na YT nie da się oglądać/sluchać i wyszukiwać równocześnie - czy to przypadłość tego TV? Na phonie i PC działa,
I na koniec pytanie do znawców, czy można ten TV powiesić na dwóch srubach? Mam stary uchwyt, który przyczepia się na 2 śruby a dwie dolne to tylko dystanse do ściany. Panas na tym wisiał wiele lat (wagę mają podobną), ale ten jest większy, czy naprężenia mogą mu zaszkodzić?