elephant_ml
Member
Eh. A ja znowu mam dylemat, bo w Electro.pl między 55PFL6198k a LG 55LA691S tylko 60zł różnicy. Ale jak już do wczoraj byłem zdecydowany na LG to chyba go zamówię, bo jak tak dalej będę przeglądał te zmieniające się ceny i opinie, to w końcu nic nie kupię.
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
Ale Philips ma dodatkowo : ambilight, TVN Player, ambivoox -czyli znacznie lepszy dźwięk, lepszą czerń i równiejsze podświetlenie matrycy.
Nie wiem co ma lepsze co ma gorsze. Z tego co czytam, to ta firma nie ma nic "gorszego".
U mnie przedtem kluczowy był Ambilight. Jak zacząłem porównywać i czytać specyfikacje, opinie i testy, to już mi się trochę zagmatwało.
Poczytałem jeszcze z ciekawości na tym forum "testy" innych linii Philipsów. W moim odczuciu są one zrobione jak gazetka reklamowa. Wszystko jest cycuś wszystko lepsze niż gdzie indziej. Nie ma nic co mogłoby nawet na chwilę zastanowić użytkownika, dlaczego coś jest tak a nie inaczej zrobione, skoro może inaczej byłoby lepiej. Sprzęt ideał.
Prawdę mówiąc nie ma nic do tych TV i nie mam zamiaru wytykać jakichś ich wad- a jak sądzę na pewno są, bo nie ma sprzętu idealnego, ale te "pseudo testy" ostatecznie skierowały mnie do LG55LA691S.
Jak już pisałem mam nadzieję, że te Philipsy są jak najbardziej OK i jak najbardziej spełnią oczekiwania użytkowników, ale jak się czyta takie wylukrowane testy to ma się wrażenie, że ten sprzęt zalega na półkach i trzeba go a wszelką cenę pchnąć do klienta.
Takie moje zdanie. No ale jak już wcześniej pisałem, obym się mylił i niech każdy jest zadowolony z tego co kupił.
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: