Philips 47pfl6008 test-ten model robi furorę na całym świecie,czy tak będzie w Polsce

asqinejem

New member
W pełni się zgadzam. Nie wyobrażam sobie oglądania YouTube w komputerze.
Zawsze można podłączyć TV do kompa przez HDMI. Wyszukiwanie filmików na kompie trwa sekundę, a na TV zanim coś się wpisze, to już minie mnóstwo czasu (klawiszurka nawet nie działa).
Ale można spokojnie serfować w internecie tylko odpalać jedną aplikację i powyciągać powtykane pendrive czy karty, bo one obciążają drugi procesor który spowalnia akcję.
A tak jest naprawdę znakomicie.
Ciągle powtarzasz, że jest znakomicie, a tak nie jest! Jeśli ktoś uważa, że w smarcie działa coś znakomicie, to albo ma dziwne spojrzenie na świat albo po prostu kłamie. Sorry, ale taka jest prawda. Poza tym, zdaje się, że masz inny model i nie korzystasz z 6008 na codzień?
Ja mam podłączony jedynie zewnętrzny dysk, który jest wymagany przez producenta
Należy zaznaczyć, że dysk jest WYMAGANY tylko do nagrywania lub wstrzymywania programów...

KoraL7

New member
asqinejem może ty będziesz wiedział jak powiększyć napisy...ktokolwiek jak cos wie to niech napisze..ogólnie telewizor prze zajebisty za tą cene..pozro

Ostatnia edycja:

asqinejem

New member
asqinejem może ty będziesz wiedział jak powiększyć napisy...ktokolwiek jak cos wie to niech napisze..ogólnie telewizor prze zajebisty za tą cene..pozro
Nie wiem... w instrukcji nic o tym nie ma, więc chyba się nie da. Napisz do pomocy technicznej Philipsa, to po weekendzie dostaniesz odpowiedź i będziesz miał pewność co i jak ;-).

phil7008

New member
Bez reklam
koral7 napisow nie da rady powiekszyc,
predo usuwajac ta folie uszkodzisz matryce ,to jest tzw filtr polaryzacyjny i jest potrzebny do prawidlowego wyswietlania obrazu

asqinejem

New member
Im dłużej korzystam z telewizora i im dłużej oglądam treści w HD, tym bardziej cieszę się, że wybrałem akurat ten model. Jakość obrazu, kolory i ostrość są po prostu fenomenalne (jak za taką cenę). Wiadomo, że do oglądania w nocy i do horrorów lepszym wyjściem jest plazma, ale do oglądania w dzień ten telewizor jest doskonały.

Mimo swoich wad (których głównym powodem jest raczej oprogramowanie), to świetna konstrukcja. Trzeba zgłaszać na forum Philipsa o problemach, a będzie już tylko lepiej :D.

Siemanko...jestem od trzech dni szczęśliwym posiadaczem tego telewizora wszystko w nim działa świetnie tylko nie wiem jednej rzeczy mianowicie jak powiększyć napisy...oglądałem film hd z dysku zewntrznego no i fajnie wszystko widzi i czyta polskie znaki tylko strasznie małe są te litery. Niby taka prosta sprawa a nie wiem co zrobić..pozdro

jak zakodowane były napisy tzn jaki format?

ja z napisami wciąż mam problem

Ostatnia edycja:

kacperhq

New member
KoraL7 pisałem Ci ze nie da się powiekszyc. Od pytania poraź kolejny nic się nie zmieni. Nie da się i tyle , to nie znaczy ze nie wiem czy się da tylko po prostu się nie da. TV nie ma takiej możliwości, jaśniej się już chyba nie da.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na pisaliśmy do Philipsa że jest sygnał od użytkowników w sprawie wielkości czcionki. Ciekaw jestem co odpowiedzą.

phil7008

New member
Bez reklam
problem wielkosci czcionki i wysokosci napisow byl juz wielokrotnie poruszany.Pewnie opcja bedzie dostepna w modelach z 2015r wtedy "programisci" moze ogarna taki "problem"

lucjan 5

New member
Zawsze można podłączyć TV do kompa przez HDMI. Wyszukiwanie filmików na kompie trwa sekundę, a na TV zanim coś się wpisze, to już minie mnóstwo czasu (klawiszurka nawet nie działa).

Ciągle powtarzasz, że jest znakomicie, a tak nie jest! Jeśli ktoś uważa, że w smarcie działa coś znakomicie, to albo ma dziwne spojrzenie na świat albo po prostu kłamie. Sorry, ale taka jest prawda. Poza tym, zdaje się, że masz inny model i nie korzystasz z 6008 na codzień?

Należy zaznaczyć, że dysk jest WYMAGANY tylko do nagrywania lub wstrzymywania programów...
Ja sparowałem YouTube (w telewizorze) z komputerem i oglądałem (tak naprawdę żona oglądała) tylko RAZ coś, nie pamiętam co. Jednak jakość nie była olśniewająca. Nie wiem czy taki był materiał, czy sygnał przesyłany bezprzewodowo jest gorszy. Mam prędkość w sieci w porywach do "10", natomiast moja zabytkowa Toshiba dysponuje "szybkością" 1,73 GHz. Będę musiał sprawdzić to na materiale HD. Co do dysku, oczywiście masz rację. Jednak szkoda nie wykorzystać takich możliwości. Co do wykorzystywania klawiatury pilota, miałbym niejaki problem. Do czytania używam jednych okularów, a do oglądania TV innych. Dlatego u mnie HA HA HA nie było by różnicy w szybkości wpisywania (na YouTube) obiema opcjami. Oczywiście na laptopie to "błyskawica".

Predo

Banned
osobiście oglądałem już pare teledysków na YT przez smart i nie miałem najmniejszego problemu z jakością, mam internet około 7mb/s i po chwili od razu podnosiło mi jakoś na taką żeby nie było widać pikseli.

phil7008

New member
Bez reklam
ja mam 4mbit i jakosc jest bardzo dobra ,zalezy to glownie od jakisci materialu wrzuconego na yt .Zeby bylo szybciej to ja kozystam z yt na kompie lub tablecie i udostepniam na tv

lucjan 5

New member
osobiście oglądałem już pare teledysków na YT przez smart i nie miałem najmniejszego problemu z jakością, mam internet około 7mb/s i po chwili od razu podnosiło mi jakoś na taką żeby nie było widać pikseli.
Ja też oglądam YT na Smart bez ;pośrednictwa laptopa. Raz tylko przerzuciłem z kompa na TV. Co do jakości jest różnie. Ja ostatnio oglądam to co nakręcili ludzie. Chodzi mi o zwiedzanie miast i wyprawy. Najnowsze nagrania przeważnie są w HD na cały ekran. Jednak starsze są różnej jakości. Poza tym mimo, że mam niby 10 Mb, to czasami zjeżdża do połowy, czasem jeszcze mniej. Jestem na linii TPSA na prowincji.

Reynold

New member
Koledzy, jeśli podłącze dongla hdmi na androidzie do Phila 6008 a później dysk twardy do usb telewizora, to ten dongle będzie widział materiał z hdd czy musiałbym hdd podłączyć bezpośrednio do dongla?
Napiszcie proszę jak to wygląda.

M.technik

New member
Kurcze, czekałem na promocję w mediaexpert, a tu już nie mają tych telewizorów na stronie internetowej..W neonet nie mają wcale serii 6000, w mediamarkt 42 cale jest na stronie za 3999(!). Coś problem jest z dostępnością tych Philipsów

Do góry