demografik
New member
A nie mówiłem... Ja to zauważyłem gołym okiem. Nie rozumiem tych zarzutów co do kolorów ale sprawdzę to na pewno raz jeszcze przed zakupem
Proszę nie pisać "bajeczek" , a jeżeli już , to w " bajkach dla niegrzecznych dzieci".
Pozdrawiam,
accu
:kom:
A nie mówiłem... Ja to zauważyłem gołym okiem. Nie rozumiem tych zarzutów co do kolorów ale sprawdzę to na pewno raz jeszcze przed zakupem
Witam uprzejmie,
S-PVA.
Pozdrawiam,
accu
półtora roku szukać TV, to szaleństwo
mi to zajęło góra 2 tygodnie
flv nie czyta, to nie pc, ale zawsze można przekonwertować na avi
gówno prawda, w sklepie nie sprawdzisz dokładnie softu, a to jest największy problem tego TV, wady softu wychodzą dopiero podczas użytkowania w domu
raczej PSA ale jak nie patrzeć to odmiana PVA
Ważne! Jaki typ matrycy mamy w 5007K?
Tapnięte z mojego SGS III ♡
Dzięki @accu ale czy ta są ips?
Tapnięte z mojego SGS III ♡
Witam uprzejmie,
Ze specyfikacji matryc wynika , że to typ S-PVA. Druga litera Q oznacza , że matryca jest 10 bit ,
ale w telewizorze pracuje z elektroniką 8 bit . Dotyczy to matryc wielkości przekątnych ekranu 46" i 55".
Pozdrawiam,
accu
Witam uprzejmie,
Nie.
Pozdrawiam,
accu
I
Wydaje mi się też, że Panasonic ma trochę więcej możliwości ustawień więc podejrzewam, że będzie go można jeszcze lepiej skalibrować.
Ogólnie Panasonicowi było bliżej do Samsunga, kolory przejaskrawione.
Zrobię jeszcze ten sam test ale ze zdjęciami z pen drive i w porównaniu do tabletu na IPSie który wyświetla mi fotki idealnie.
Witam ! Zauważyłem dziwną rzecz wczoraj w tym TV mianowicie , podczas oglądania telewizji (kablówka bez dekodera) dość dłuższy czas , zaczęły mi się wyłączać kanały, kompletny brak obrazu i dźwięku , gdy przełączyłem na inny kanał zaczął się wyświetlać i po paru sekundach znowu się wyłączał . Dopiero wyłączenie TV pomogło i przez następne parę godzin już nie było z tym problemów , ma ktoś jakiś pomysł czym to mogło być spowodowane ?