Witam, nie mam siły czytać całego tematu bo i tak od jakiegoś momentu tylko są wywody i użerania a nie merytoryczne wypowiedzi na temat tego TV zamiast odpowiedzieć koledze gdzieś tam miedzy 120 a 140 stroną na pytanie które podbijał dwukrotnie, rzadko jakieś konkrety tylko dywagacje - poddałem się na 160 - jakieś p***enie w stylu
dzień świra - rozmowy kobiet w pociągu - YouTube
Przepraszam za ton ale człowiek czyta z nadzieją odnalezienia cennych wskazówek w wątku poświęconym w/w modelowi a człowiek który zadał pytanie PROSTE dwu krotnie został olany na rzecz kłótni w stylu plazma vs spasowanie ramki.
PONAWIAM PYTANIE/PROŚBĘ
Czy podczas przełączania kanałów na naziemnej cyfrowej jest / pokazuje się lub można włączyć okienko z informacją jaki to kanał, pasek stanu od-do, godzina , co next, co było itd. tak jak w dekoderach jest ?
Rodzice mają starszego philipsa i na naziemnej jest tylko cyfra kanału - tv ma ze 3-4 lata ale interfejs w tym stylu co dzisiejsze filipy, jestem raczej "szarym kowalskim" w tych kategoriach więc pytam. Martwi mnie też to że w bloku mam instalację naziemnej ze spółdzielni i na samsungu wszystko było bajka zawsze bez jednej ściny a wczoraj jak odpaliłem u nich naziemną to rwało - słaby sygnał, czy w 6007 też jest tak beznadziejna głowica ?
Właśnie oddałem samsunga d6750 i nie wiem co z tym philipsem, trochę mnie przeraża bo na 3 egzemplarze w sklepie jeden miał jakieś pionowe linie - zaciemnienia jakby gril od piekarnika pod martrycą - w matrycy na czarnym tle co jakieś 3-4cm pasy cienkie od góry do dołu (może jakieś dyfuzory podświetlenia przebijają albo proces produkcyjny - nie wiem (
sprawdźcie proszę) tak jakby w głębii matrycy przy przesuwaniu całą głową patrząc i zmieniając kąt patrzenia z odległości 5cm od matrycy to widziałem to w sklepie delikatnie ledwo co (ustawienia wszystkie bajery eco off i na maxa jasnośc itd) ale bałem się że w domu będzie mogło to być widoczne na czarnych scenach.
Drugi nowy z pudła jakby tego już nie miał, na pewno już nie zauważalne jak na 1, ale za to na dzień dobry pixel zielony....
trzeci jakiś obmacany jak ze zwrotu czy coś...
wolę utopić 50zł i zamówić z neta aby mieć możliwość zwrotu, w auchan i euro ceny odpowiednio 2899 i 2880 za 42''
Byłbym również za zrobieniem małego podsumowania plusów i minusów w odniesieniu do testu z pierwszych stron (bajki) przez kogoś kto ma temat w małym palcu. ułatwi to wszystkim nieco życie.
Pozdrawiam
Piotrek
mario wypierdziany dłońmi - Sadistic.pl