Czym może być spowodowany brak regulacji głośności z dekodera
sprawdz ustawienia dekodera
Cześć. Od dzisiejszego popołudnia jestem szczęśliwym posiadaczem owego Philipsa. Mam jednak pewien problem. Mianowicie telewizor nie wykrywa Windowsowej Grupy Domowej do udostępniania plików przez WiFi. Co należałoby zmienić, by problem wyeliminować?
Witam,
pytam po raz kolejny już, a czy te ustawienia są pamiętane jak TV np. nie jest w prądzie 2 dni ?
Ja wyłączam za kazdym razie na listwie wszystko i telewizor "trzyma" ustawienia
:
Witam,
telewizor to nie komputer, grupa mu na nic potrzebna jeśli już jest podłączony do routera i ma internet,
to musisz skonfigurować windowsa na udostępnianie mediów (zdjęcia muza filmy) tzw media serwer .
Szkoda bo np. pvr Technisat HD K2 czyta grupę roboczą loguje się do niej i pokazuje wszystkie pliki i jeśli umie to odtwarza z nich .
Pozdrawiam.
Jak podłączony ? Przez router? Ma internet , ipla i inne śmigają ?Witam posiadam 47pfl6067k , ogólnie jestem zadowolony z tv ale mam problem tv połączony jest s siecią bezprzewodową netia , ale nie mogę połączyć się ze smart tv cały czas pojawia się pasek " rejstruję "
i nic ?
Pomocy
oki połączyłem się ale dopiero jak wyciągnąłem wtyczkę z tv i jeszcze raz połączyłem z siecią wifi , a tak na marginesie adres ip który podałeś mam prawie taki sam w tv 192.168.1.1 - co to za adres? zrobiłem ping wysłał 4 pakiety i 4 odebrał ale nie wiem co to oznacza nie znam się na tym , wiesz jk sprawdzić wersję oprogramowania bo pyta mnie co jakiś czas ale po przeczytaniu wielu postów na temat tego tv to chyba fabryczny soft jest bardziej dopracowany i użytkownicy którzy wgrali nowy nie są z niego zadowoleni wręcz zdegustowani ale to tylko moje niczym nie poparte spostrzeżenia dzięki pozdrawiam
No i wczoraj po 1,5 roku poszukiwań w końcu stałem się właścicielem philipsa. Mile mnie zaskoczył. najbardziej obawiałem się obrazu z sygnału analogowego który mam w kablówce. telewizor daje radę i to całkiem nie najgorzej. Ambilight, to jest niesamowite. Jedyna rzecz która mnie narazie denerwuje to menu. I nie do końca jego powolność, bo nie jest aż tak źle. Można powiedzieć że niektóre opinie są zbyt przesadzone. Denerwuje mnie jego brak intuicyjności. Żeby coś znaleźć to trzeba nieźle się naszukac. Ale ogólnie jestem zadowolony. Aha, nie czyta plików flv, wielka szkoda.
Wyryte z tapatalk
gówno prawda, w sklepie nie sprawdzisz dokładnie softu, a to jest największy problem tego TV, wady softu wychodzą dopiero podczas użytkowania w domuJa wyłączam za kazdym razie na listwie wszystko i telewizor "trzyma" ustawienia
@ Subtitle
@ stalowka
Również mam 47pfl6007 i jestem zadowolony.
Pytanie mam do tych wszystkich niezadowolonych;
1.Kto z was nie czytał ogromu stron na licznych forach o TV ?
2. kto z was nie obszedł wszystkich w okolicy marketów i sklepów rtv i organoleptycznie nie sprawdził kazdegoi modelu ?
Prawie wszyscy. Pomijam pechowców ,którzy trafili na ewidentnego bubla , wszyscyście kupili to co chcieliście!!! wiedzieliście o prawie wszystkich plusach i minusach.
I jeżeli teraz odkryliście jakieś wady o których nikt nie pisał , to pozostaje wam albo nauczyć się z tym żyć i nie zwracać uwagi na pewne niedoskonałości , albo szukać swojego ideału. A czy znajdziecie czy nie to już inna sprawa . Bylebyście nie przedkładali szukania nad posiadaniem . Telewizor kosztuje 4k i w swojej klasie lokuje się gdzies w srodkowej strefie cenowej. Posiada to co powinien posiadać telewizor. Dodatkowo smart + ambi + 3d.
A jak chcecie zobaczyć co ten tv może pokazać zobaczcie np Avatara 3d z dts ( 16 gb).
tak wiem ,że dts nie czyta tv, ale mam podł przez tuner sat ariva 202 . I przez optyka do ampli Onkio . Miodzio!!! Co prawda tel nie znalazł pliku na dysku , ale tuner dał radę . No i dts jest z angielskim a polski w 2.1 . Ale poza tym naprawdę ok
Zadowolonym życzę przyjemnych doznań z oglądania a niezadowolonym wytrwałości w szukaniu ideału.:krol:
TV Panasonic czyta, a to tez nie pcflv nie czyta, to nie pc, ale zawsze można przekonwertować na avi