Ten Pan, co zachwala KDL to chyba nigdy nie widział białego na VT30
i zapomina, że biały na LCD świeci
no ale przecież Soniacz jest debeściak.
Właśnie dlatego będę bronił plazm. Nie rozumiem tej zmowy. Jak można w tak beznadziejny sposób oczerniać plazmy. Mam pytanie do posiadaczy VT30: Czy Wy też (tak jak ja, moja żona i znajomi) uważacie, że biały na THX jest referencyjny na VT30? Śnieg jest tak naturalny, że po porostu szczęka opada? Zarówno w HD jak i w SD (choć wiadomo obraz w SD nie jest piękny) ?
Biały na Samsungach jest znośny - ale za ciemny. Na VT30 jest rzeczywisty. Też tak uważacie?
Czy może ktoś mi wytłumaczy ten fenomen: Dlaczego ludzie na ślepo kochają LCD. A jak się rozmawia z audiofilami, czy też ze znawcami AV, czy też audio. To proporcje się odwracają i każdy, KAŻDY jest za plazmą?
Dlaczego w tym wątku już druga osoba wtrąca się ze swoją miłością do LCD?
Wpija się w wątek o bezapelacyjnie najlepszej plazmie, bezapelacyjnie najlepszym TV 3D, a i może najlepszym TV obecnie dostępnym na rynku?
Chyba dlatego własnie. Zazdrość ich chyba dopadła na wieść, że Panas nie wyrabia z produkcją tegorocznych plazm i że w 2011r produkcja plazm wreszcie wzrosła i zabrała część rynku LCD.
Widziałem jak gra Siniacz topowy. Widziałem tez jego cenę. Gdybym miał tyle kasiury - to bym kupił 65" VT30 i tyle
Są tylko dwie możliwości na pojawienie isę logo SONY w moim salonie: 1. mało realna - Sony zaczyna "produkować" plazmy; 2. TV OLED Sony
Do czasu OLED, LCD w moim salonie nie stanie. Mam tutaj tez dług wdzięczności dla Kikiego i dziękuję za testy na tym forum - jak również na flatpanels HD i av forums. One potwierdziły moje obserwacje i przypuszczenia.
Jak już pisałem wcześniej: o mały włos nie stanął u mnie LG lx9500 55" a nawet 46" Philips 9705 to są jedyne LCD, które mógłbym mieć. Ale jakośćą obrazu VT30 nie dorównują.
Oczywiście to jest moje zdanie. i nawet te wentylujące wentyle (które teraz o piątej rano w ciszy słyszę) - te wentyle zagłuszające bzyczenie TV
niczym są dla mnie
bo jakość obrazu na VT30 rekompensuje to i cieszy
a niesamowita jakość 3d to tylko dodatek
Jeszcze raz pozdrawiam i już niedługo wkleję opis wrażeń, wady i zalety tego TV, jak również odniosę się do innych TV (LCD)