A powiedz mi, "chlopaku", jak wyglada taka ladna zimno-metaliczna, porywajaca, np. pilka nozna, zostawiajaca smugi na pol ekranu?
To jest dopuszczalne w TV takiej klasy?
Powaznie pytam.
trzeba wiedzieć, co zrobić, by tych smug nie było! wszystko zaczyna sie i kończy na ustawieniach w telewizorze. KALIBRACJA, ale dobra kalibracja to podstawa. u mnie smug nie ma, nie było i nie będzie. moje opinie nie są pejoratywne w stosunku do panasonica, wręcz przeciwnie, staram się być do bólu obiektywny. jeszcze raz powtarzam, Panasonic vt30 to odbiornik jak najbardziej w porządku, ale ma wady. Największą z nich jest zmiana jasności panela, przypomina mi to od razu odbiorniki kineskopowe i w moim przypadku to kluczowa kwestia która eliminuje ten odbiornik z mojego MENU. Sony x4500 ma niedociągnięcia, które mi nie przeszkadzają, bo są kosmetyczne. Nie mam żadnych przyciemnionych kątów panela. Panel świeci na całej swej rozciągłości w jednolity sposób, bez zmian w jasności. Chciałem zaznaczyć, że miałem do czynienia z vt30. pisałem o tym wcześniej. poza tym dokonałem kalibracji vt30 i wiem na, co go stać. to nie moja wina,że moja pasja i zdobyta wiedza dotycząca kalibracji i ustawień koliduje z Twoimi imperatywami. ja mam to w małym palcu. A ty?
napisz proszę, czy miałeś do czynienia z vt30 i x4500, bo jeśli nie to ten wywód jest bezprzedmiotowy. Miej na uwadze, że x4500 miażdży HX900. Jaki kolor dodajemy przy zdejmowaniu odcienia zielonego w opcji balansu bieli?
pzdr
Dlaczego w tym wątku już druga osoba wtrąca się ze swoją miłością do LCD?
Odpowiadam: Ponieważ, Twoja bezgraniczna i mało obiektywna ocena VT30 nie pozwala mi spokojnie zgrywać oka z poduszką. Poza tym żyjemy w wolny kraju. Twój nick sugeruje, że z wolnością słowa u Ciebie jest jak na lekarstwo.
Ostatnia edycja: