Jaka plazma?
Sorry kavoo, ale ja mam na myśli tylko nowe plazmy. Zakładając, że jeszcze trochę czasu mi zejdzie na poszukiwaniach. Nie interesują mnie modele z tamtego roku. Jak by mi tak naprawdę zależało na pionku to na pewno znalazłbym te 4k, dołożył i kupił nowy. Jednak u mnie w rodzinie podejmujemy decyzje wspólnie i główna zasada to jakość do ceny. Jeżeli zakładając, że nie jesteśmy (mówię w imieniu rodziny) maniakami perfekcyjnego obrazu, to wystarczy nam coś tańszego. Przecież, żeby tak naprawdę uzyskać ten perfekcyjny obraz trzeba spełnić szereg warunków, które w moich warunkach mogą być nie do spełnienia. To tak jakby kupić kolumny np. Koda za 2k do bardzo akustycznego pomieszczenia a np. Nautilus Bowers & Wilkins za 250k do hali targowej. Jak myślisz, które będą lepiej grały. Wielu ludzi pakuje grube pieniądze w sprzęt, którego potem nie potrafią lub nie mogą w pełni wykorzystać. Moja rodzina (żona i córka), która w 80% będzie z niego korzystała, już z góry zapowiedziała, że jakieś zabawy w ustawienia ich nie interesują. Po prostu "on" and "play". I podejrzewam, że gdyby nie ja, to by kupiły nowego rupiecia za 2k i były zadowolone bo pewnie by lepiej grał niż obecny stary rupieć. Jak na razie tysiące ludzi kupuje plazmy firm panasonic, samsung i naprawdę są bardzo zadowoleni. Wystarczy poczytać fora w internecie. Problem tylko jest taki, żeby wybrać za te pieniądze, które możemy przeznaczyć na kupno nowego TV, najlepszy model w tym zakresie cenowym. I po to głównie, moim zdaniem, ludzie siedzą na forum, żeby nie mieć kompleksów, że mogli wybrać coś lepszego. Ja do takich należę.
Pozdrawiam.