Nie to, zebym zamierzal sie wlaczac w ta durna dyskusje na argumenty rodem z piaskownicy, ale ze to jedyna aktywnosc w interesujacym mnie zakresie tematyki na forum, to tak sobie czytam i czytam...
No i jak tak sobie czytam w jednym zdaniu, ze:
RheeTCT napisał:
Słuchaj kolego,ile razy mam Ci powtórzyć,że boli mnie głównie Twój brak rozumu.Bo jak inaczej nazwać kogoś ,kto nie widział,a twierdzi,że i tak wie lepiej.
a w nastepnym zdaniu tej samej wypowiedzi czytam ze:
RheeTCT napisał:
Ty nie masz nic poza swoim świętym przekonaniem.
to mam ochote zadac autorowi tejze wypowiedzi tylko jedno pytanie:
A ty kolego widziales w akcji PY800 i porownywales go leb w leb z LX5090, ze twierdzisz?
Bo jak na razie to ja widze, ze przede wszystkim ty "nie masz nic poza swoim swietym przekonaniem"
To tylko takie luzne spostrzezenie, wynikajace z pobieznego sledzenia dyskusji. Pobieznego, bo to "mierzenie sobie wackow" na wieksza uwage nie zasluguje
I chcialbym wyjasnic przy okazji jedna sprawe, zeby mnie nikt przypadkiem nie probowal tutaj szufladkowac:
Tak - zamierzalem kupic Panasonica, czekalem na 50PY800 od momentu pierwszych zapowiedzi podczas CES.
Tak - nie doczekalem sie na Panasonica, wkurzylo mnie to przeciaganie terminow, dolozylem kase i kupilem Pioneera.
Tak - gdyby 50PY800 pojawil sie w sprzedazy w zapowiadanym terminie, to nawet nie spojrzalbym w strone Pioneera, bo pewnie wolalbym zaoszczedzic pare groszy.
Tak - gdybym kupil Panasonica, to mialbym gleboko w dupie to, co inni o moim wyborze sadza i jakie oni telewizory sobie kupuja.
Tak - po zakupie Pioneera dokladnie tak samo gleboko w dupie mam to, co o moim telewizorze sadzi RheeTCT, otan czy jakikolowiek inny forumowicz, jak rowniez to, jakie telewizory sobie kupuja i jak argumentuja ich wybor. Jesli sa zadowoleni, to niech beda zadowoleni i juz... a nie przekonuja wszystkich naokolo, ze ich zadowolenie jest wieksze, bo wybrali lepiej.
I wreszcie...
Tak - Widzialem w akcji PY800 (co prawda w wersji 42", ale to ten sam panel i ta sama elektronika), mam Pioneera w domu i dla mnie Pioneer ma troche lepszy obraz HD pod kazdym wzgledem, a przede wszystkim kolosalnie lepszy obraz SD, dzieki nieporownywalnie lepszemu skalowaniu. I to nawet w sytuacji, gdy ogladam z kablowki Polsat Sport, nadajacy transmisje w letterboxie ZOOMOWANYM do pelnego ekranu, a nie tylko rozciaganym wszerz (jak np. ostatnio Wimbledon).
OK, powiedzialem to, co mialem ochote powiedziec, i juz wiecej nie przeszkadzam wam w tej dziecinadzie