z tego co rozmawiałem z Panem z Panasonica to jest wina Cyfry ona wysyła takie dziwne EPG to że to EPG w ich tunerach jest dobre to dlatego że oni dodają jakieś strony kodowe w swoich tunerachCzy rozwiązał ktos problem krzaczkow w EPG?
z tego co rozmawiałem z Panem z Panasonica to jest wina Cyfry ona wysyła takie dziwne EPG to że to EPG w ich tunerach jest dobre to dlatego że oni dodają jakieś strony kodowe w swoich tunerachCzy rozwiązał ktos problem krzaczkow w EPG?
Mojej zabawy z tv ciąg dalszy ;D (nie ma to jak fascynacja tv i ciągłe zmienianie . Dziwnym zbiegiem okoliczności w czasie gdy kupiłem v20 mój znajomy również kupił tv, był to 810le, ten sam model nad którym się zastanawiałem przed v20 !!! . Byłem pod takim szokiem perfekcji obrazu (na prezentacji u niego w domu) że v20 został szybko odsprzedany,(...) To pierwszy raz jak jestem tak zadowolony z TV, to jest szok co się porobiło z tymi lcd, obraz HD w porównaniu do tego v20 to jest jednak inna bajka:krol:. Słuchajcie, to co che powiedzieć to moje spostrzeżenie że jedynie OBRAZ w warunkach domowych jest w stanie pokazać prawdziwe zalety tv. Po tym moim doświadczeniu widzę ze kupno tv po ocenie sklepowej ma więcej wspólnego ze strzelaniem niż z rzetelnym wyborem
Życzę wszystkim równie udanego wyboru tv, zadowolenia z obrazu
BTW Nawet filmy dvd po skalowaniu to bajka... to już jednak szczegół:krol:
Ja nie widzę żadnych problemów z płynnościa w moim v20. Dla mnie płynność jest tutaj wręcz idealna, niektórzy nazywają ją wręcz "płynnością teatralną" lub "ruchami teatralnymi" ale jeśli według nich to ma być wadą, to trzeba kupić sobie jakiegoś badziewnego lcd'ka. Bo właśnie w lcd nie ma płynności w ruchu, a ja to widzę jako dziwne "rozmycie", "przesunięcie" ruchu. Wszystko zależy od jakości oglądanego programu. Czasami można zuważyć "powidok" na konturach np. "człowieka w ruchu" - ale tak jak mówię, to nie występuje zawsze i zależy od jakości programu. Wiem jedno, że płynność jest o niebo lepsza niż w lcd (szukając widziałem nie jeden), a najprościej można różnicę zobaczyć w czasie meczu, kiedy płynność piłki jest bajeczna i oglądając nie masz wrażenia "rozmycia". Domyślam się, że nie masz możliwości zobaczyć go "na żywo" bo to byłoby najbardziej wiarygodne dla Ciebie i doceniłbyś płynność w v20Czy może ktoś mądry napisać szaraczkom (czyli np. mnie), czym objawia się dla zwykłego użytkownika problem serii V20 z plynnoscia obrazow 50/60Hz ? co wtedy niechcianego można zobaczyć dodatkowo ?
Mam włączone IFC i mi właśnie się to podoba. Jeśli wyłącze IFC, to obraz jest też bardzo dobry, nazwałbym "standardowy tv" uzależniony oczywiście jakościowo od nadawanego programu. Wiem, że nie wszystkim się efekt teatru podoba. Zresztą - te realistyczne ruchu, które mi wyjątkowo odpowiadają rekompensują występujące czasami "artefakty" - ogólnie ważne jest żeby wybrać i kupić to co najbardziej odpowiada konkretnej osobie zainteresowanej zakupem tv.hcl4
domyślam się masz włączoną funkcję IFC; czy po jej wyłączeniu obraz wciąż jest płynny?
osobiście nie lubię takich funkcji jak IFC powodujących powstawanie efektu teatru i powodujących pojawianie się artefaktów - "powidoków na konturach"
Czy ten telewizor potrafi odtworzyć film divx z pendrive? To,że odtwarza jpg to wiem, ale nie widze w specyfikacji, czy potrafi odtworzyc film.
W zeszlym tygodniu cena 42V w Saturnie to 3799 we Wroclawiu.
Dzisiaj patrze 4299...
Widac zbliza sie bezwacie w Saturnie...
Poprawka, w zeszlym tygodniu byl za 4799 zl, a teraz jest za 5299 zl.