Kalibracja Bieli.
Uwaga przed zmianą parametrów zapisać na kartce dane początkowe.
Uwaga zmiany w menu serwisowym dokonujemy na własną odpowiedzialność.
1) Trzymamy V- na Tv i wciskamy 0 0 0 na pilocie.
2) Naciskając kilka razy 1 na pilocie wybieramy menu WB-ADJ .
3) Naciskając kilka razy 9 na pilocie wybieramy tryb, który chcemy wyregulować: Dynamiczny, Normalny, Kino, Dynamiczny, Normalny….
4) Naciskając kilka razy 4 na pilocie przełączamy się między r-drive, g-drive, b-drive, r-cut, g-cut, b-cut, ALL-CUT, ALL-DRV, r-drive, g-drive…..
5) +V/-V (głośność) na pilocie ustawiamy wartości dla r-drive, g-drive, b-drive (biel na jasnych powierzchniach).
6) +V/-V (głośność) na pilocie ustawiamy wartości dla r-cut, g-cut, b-cut (biel na ciemnych powierzchniach).
7) Każdą zmianę parametru r-cut,…/ r-drive, … zatwierdzamy [ok] na pilocie. Wartość zostaje zmieniona, przywrócenie poprzedniej wartości możliwe tylko z kartki!!!
8 ) Wyjście z menu serwisowego przytrzymać [exit].
W swoim s10 „odróżowiłem” jasną biel (przypadłość wszystkich s10, g10). Niestety oprócz idealnej bieli uzyskałem skutek uboczny: minimalnie zszarzała biel i czerń. Jest to związane z tym, że oko ludzkie odbiera najintensywniej biel lekko wpadającą w niebieski/czerwony, natomiast czerń lekko w fioletowy.
Po jednym dniu oglądania super naturalnej jasnej bieli wróciłem do ustawień fabrycznych.