Przy takiej deklarowanej wadze kurier, o ile się nie myle, musi wnieść do miszkania, nawet jak jest jeden. Ale waga dziwna bo na pudełku jak byk jest napisane 33kgslimak napisał:P.S. TV 42S10 paczka miała naklejkę DPD z wagą 29,8 kg.
Przy takiej deklarowanej wadze kurier, o ile się nie myle, musi wnieść do miszkania, nawet jak jest jeden. Ale waga dziwna bo na pudełku jak byk jest napisane 33kgslimak napisał:P.S. TV 42S10 paczka miała naklejkę DPD z wagą 29,8 kg.
Mar1118 napisał:Witam
Ja niestety nie mam dobrego zdania o tym tv, a mianowicie:
Zakupiłem wersję 46 cali, podłączona jest do tunera fergusona po hdmi i do odtwarzacza dvd po euro, telewizję oglądam z odległości ok. 3-3,5m i pierwsze co się rzuca w oczy to straszny brak płynności w nawet średnio szybkich scenach, czasami klatkuje , czasami rozmywa poruszające się sceny. Następne co zauważyłem to piękna tęcza kolorów szczególnie na twarzach podczas zbliżeń, widać to dopiero w momencie poruszenia , obraz statyczny jest ok, dodam jeszcze że oba zjawiska mają miejsce zarówno na materiałach SD jak i HD i nie ma tu znaczenia czy systemy poprawiające (niby) jakość obrazu są włączone czy też nie, nic to nie zmienia , a wypróbowałem już chyba wszystkie możliwe kombinacje dostępne z poziomu zwykłego menu obrazu. No i na koniec jeszcze to syczenie w jasnych scenach, no szlag mnie trafia, dźwięk jaki wydobywa się z tego TV doprowadza mnie do szału , słyszę go z tych 3 metrów aż za wyraźnie.
Chyba trafił mi się jakiś trefny egzemplarz , bo po tym co tu czytałem zdecydowałem się na jego zakup.
No to się wyżaliłem .
Pozdrawiam
Ja miałem tak samo sklep Electo . pl kurier DPD troszke byłem przerażony opiniami o kurierach choć co prawda to już drugi tv o podobnych gabaraytach przywieziony przez kuriera. Więc tak kurierów było też dwóch może są specjalnie jednostki co rozworzą tv i wtedy jest ich dwoje. Tv wnieśli pomogli rozpakować i wyjąść tv. Polecam i nie bujcie się zamawiać przez neta.slimak napisał:Wszystko zależy od firmy kurierskiej oraz danego kuriera.
Za transport TV zapłaciłem 40zł, paczkę wniosło dwóch kurierów. Po sprawdzeniu zawartości paczki, kurier SAM ZAPROPONOWAŁ, aby jeszcze sprawdzić czy się włączy TV i wyświetli obraz.
Kurier DPD
Sklep portone.
Nie wiem czy to wyjątek czy reguła, ale w dalszym ciągu uważam, że transport plazmy kurierem to troszkę jak gra w rosyjską ruletkę.
P.S. TV 42S10 paczka miała naklejkę DPD z wagą 29,8 kg.
Mar1118 napisał:gorylla z tym odwzorowaniem kolorów to jest ok dopóki obraz jest statyczny, ale jak się już zaczyna coś dziać na ekranie to jest gorzej, tak jak napisałem ten efekt jest najbardziej widoczny przy poruszeniu na twarzach, wtedy widać mieniące się kolory tak od żółtego przez zielony do fioletu . A co do sprawdzania kabli i tunera to powiem tak , na starym TV wszystko było OK a z drugiej strony to to zjawisko występuje również na DVD.
ryba229 to rozmycie pojawia się nawet jak coś na pierwszym planie przesuwa się z prawej na lewą lub kamera kręci się dookoła ,wtedy obraz staje się bardzo rozmyty. No po prostu rozmywa wszystko co się przemieszcza po ekranie.
Wrzuciłem test buroscha, tą planszę z wahadłem, i zostaje za nim znaczny cień wygląda to tak jakby piksele nie zdążyły zgasnąć lub gasły bardzo wolno a samo wahadło jest niewyraźne.
Kurcze może to jakieś moje naleciałości wzrokowe po przesiadce z 29" CRT, w końcu to ogromny ekran w porównaniu ze starym.
Mar1118 napisał:Witam
Ja niestety nie mam dobrego zdania o tym tv, a mianowicie:
Zakupiłem wersję 46 cali, podłączona jest do tunera fergusona po hdmi i do odtwarzacza dvd po euro, telewizję oglądam z odległości ok. 3-3,5m i pierwsze co się rzuca w oczy to straszny brak płynności w nawet średnio szybkich scenach, czasami klatkuje , czasami rozmywa poruszające się sceny. Następne co zauważyłem to piękna tęcza kolorów szczególnie na twarzach podczas zbliżeń, widać to dopiero w momencie poruszenia , obraz statyczny jest ok, dodam jeszcze że oba zjawiska mają miejsce zarówno na materiałach SD jak i HD i nie ma tu znaczenia czy systemy poprawiające (niby) jakość obrazu są włączone czy też nie, nic to nie zmienia , a wypróbowałem już chyba wszystkie możliwe kombinacje dostępne z poziomu zwykłego menu obrazu. No i na koniec jeszcze to syczenie w jasnych scenach, no szlag mnie trafia, dźwięk jaki wydobywa się z tego TV doprowadza mnie do szału , słyszę go z tych 3 metrów aż za wyraźnie.
Chyba trafił mi się jakiś trefny egzemplarz , bo po tym co tu czytałem zdecydowałem się na jego zakup.
No to się wyżaliłem .
Pozdrawiam
Mar1118 napisał:Proszę bardzo na polskiej stronie chip.pl wpisz w wyszukiwarkę burosch (nie mogę jeszcze dodawać linków) tylko nie pamiętam który z tych testów ma planszę z wahadłem a w tej chwili nie mogę sprawdzić, ale na 60% to ten z pierwszego linka
DM914 widziałem parę LCDków i uwierz mi że to co jest na LCD to pan pikuś przy tym co się dzieje u mnie
Mar1118 napisał:Wrzuciłem test buroscha, tą planszę z wahadłem, i zostaje za nim znaczny cień wygląda to tak jakby piksele nie zdążyły zgasnąć lub gasły bardzo wolno, a samo wahadło jest niewyraźne.
gorylla napisał:ryba229- jak widzisz mar1118 napisał, że za wahadłem zostaje "znaczny" cień, a to chyba oznacza, że jest bardzo wyraźny. A u Ciebie, z tego co piszesz, jest ledwie zauważalny. To chyba wyjaśnia sprawę uszkodzenia TV kolegi Mara1118
Spróbuję zrobić test u siebie. Do tej pory przy normalnym oglądaniu TV nie udało mi się bowiem zauważyć pracy trybu IFC, może więc sprawdzę przy okazji, za co zapłaciłem.
No to chyba czeka cie serwis bo to IFC bardzo wyraznie pomaga przy literkach i dosyc wyraznie przy wahadle.Mar1118 napisał:ryba229 u Ciebie przynajmniej coś daje zabawa z IFC u mnie nie ma różnicy czy włączę czy wyłączę
gorylla "znaczny" to właśnie znaczy mogę powiedzieć że ma szerokość dwóch ramion tego wahadła i wygląda tak jak napisałem wcześniej , jak powoli gasnące piksele.
Jutro chyba wezmę płyty z testami i podjadę do jakiegoś sklepu żeby porównać i upewnić się w decyzji wezwania serwisu.