zbych934 napisał:
Znalazłem na allegro kartę sd z przejściówką na usb. Czy ktoś ma i używa takie cudo? Czy można do tego podłączyć np pendrive 8 giga ?
Drugie pytanie: jeśli IFC jest wyłączony to włączone jest 100 hz?
Trzecie pytanko:co oznaczają skróty P-NR oraz 3D-Comb i co daje funkcja sterowanie kolorami.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Wszystko o czym piszesz było na forum wałkowane wiele razy. Wystarczy się minimalnie wysilić i poszukać.
" P-NR - redukuje zakłócenia obrazu ( nie działa dla sygnału HDMI i PC ).
MPEG NR - Automatycznie redukuje zakłócenia podczas odtwarzania płyt DTV, DVD, VCD, magnetowidu i kart SD.
KONTURY NR - Automatycznie ogranicza migotanie w częściach obrazu z wyraźnymi konturami ( nie działa dla sygnału PC ).
3D COMB - Automatycznie sprawia, że nieruchome i zwolnione obrazy są żywsze ( Tylko dla odbieranych sygnałów PAL lub NTSC, nie działa dla RGB, S-Video, sygnału zespolonego, PC, HDMI i karty SD ) "
Znalezione w ciągu 15 sekund w pewnym poście. Można? Można, ale po co, kiedy inni mogą zrobić to za ciebie.
Tę kartę sandiska mam w aparacie Canona od ponad 1,5 roku, to żadna nowość. Ogólnie zmyślna sprawa, chociaż aktualnie w dobie wszechobecnych multi-czytników kart powoli traci na "superowości".
Jeśli myslisz, że wykorzystasz ją na stałe jako przejściówkę do podłączenia pendrive do TV, to jesteś w błędzie. Taka możliwość nie istnieje. Wydaje mi się, że nie zrozumiałeś istoty tej karty. To tylko zwykła karta SD, ze złączem do podłączenia do portu USB. Nic więcej. To nie jest żaden adapter USB-SD.
Zależność IFC i 100Hz była również kilkakrotnie wałkowana, zapraszam do narzędzi wyszukiwawczych.