bern22 napisał:Do tych co chcą kupić- to w MM Zabrze są po 2860 czarne-promocja do 26 lipca.
Dobra cena... moze po Kubicy się wybiorę, chociaż miałem inne plany na dzisiaj
bern22 napisał:Do tych co chcą kupić- to w MM Zabrze są po 2860 czarne-promocja do 26 lipca.
lexo napisał:Ostatni wątek, dzwięk plazmy a raczej syczenie. Jest i rzeczywiście instantownie koreluje z jasnością wyświetlanego obrazu. Nie jest to szum wentylatorów! Będąc 2 metry od tv słyszę to wyraźnie. Czasami nawet przy średniej głośności materiału potrafi się to "rzucić na ucho" bo nie jest to stały dzwięk i o specyficznie wysokiej częstotliwości. Czy to przeszkadza?
Mi póki co nie bardzo. W pokoju jest jeszcze dość głośny PS3 no i nie zapominajmy, że traktując jedno i drugie jako szum zawsze można wybić się ponad to sygnałem czyli kino domowe w dzień bo w nocy problem znika okryty słuchawkami. Rozumiem natomiast po częśći tych którym może to przeszkadzać. Szczerze wątpię, iż poziom syczenie zależy od poszczególnym modelów (pewnie z wyjątkami). Podjerzwam, że wszystkim nam TV syczy tak samo a jedynie inaczej opisujemy te wrażenia.
devildriver85 napisał:W zasadzie to przez neta można kupić już ten tv za 2830zł i pewnie tak zrobię. Jednak pytanie do uzytkowiów - wiem, że każdy swoje chwali- ale zastanawiam sie czy s10 był by leprzy do gier niż LCD. LCD jest jaśniejszy i biel jest bielsza i czerń czerniejsza...wiec...sam już nie wiem...
devildriver85 napisał:W zasadzie to przez neta można kupić już ten tv za 2830zł i pewnie tak zrobię. Jednak pytanie do uzytkowiów - wiem, że każdy swoje chwali- ale zastanawiam sie czy s10 był by leprzy do gier niż LCD. LCD jest jaśniejszy i biel jest bielsza i czerń czerniejsza...wiec...sam już nie wiem...
yaneq napisał:tak jasne... miałem dzisiaj porównanie mojej plazmy do lcd, trochę tańszego niż S10, i powiem jedno... nie ma co porównywać. po włączeniu na normal i niezmienianie zbytnio ustawień (ciągle docieram) ja już widzę, że obraz daje radę nawet na SD. ty przyjacielu musisz odpowiedzieć sobie na pytanie kiedy oglądasz tv i kiedy chcesz grać. w dzień czy wieczorem. nie mam pojęcia jak wypada ten tv jeśli chodzi o gg w grach, więc nic więcej nie napiszę. w lcd napewno czerń nie jest czerniejsza. lcd świecą. co do bieli też różnie bywa. nie wiem skąd masz takie informacje.
acha co do S10 i obsługi kart SD. ktoś mi powie czy ten tv obsłuży 8 GB SDHC??? i jak się ma sprawa firmów przez SD? wyświetla divxy? jeśli tak to co z napisami? chyba tak dobrze nie jest? jestem za leniwy na szukanie w tej chwili po sieci. poza tym po to jest ten wątek aby się dowiadywać
yaneq napisał:tak jasne... miałem dzisiaj porównanie mojej plazmy do lcd, trochę tańszego niż S10, i powiem jedno... nie ma co porównywać."
Byłem w MM i podłączyłem swojego ps3 pod plazme s10 i LCD samsunga b650. Cóż na samsungu Mirrors Edge wydawało się ostrzejsze, jaśniejsze (biel)... chociaż może zbyt "oczojebne". Cóż matryca LCD jest jaśniejsze to napewno...ale oczy pewnie bedą się męczyć. Sam nie mogę się już zdecydować. Co do green ghsotingów wpatrując się w obraz z odległości 40cm to widziałem na niektórych konturach w Mirrors Edge no i w meczu który wcześniej był na plaźmie włączony tzn. na boisku ogrodzenie z reklamami gry obraz sięprzesuwał o obok była reklama z polem białym i ciemnym granatem to widziałem... cóż może z odległości 2-2,5m się nie będzie widzieć.
Tak za 2860zł z wysyłka jest srebrny...cóż chyba nie ma sensu dokładać 300zł tylko za kolor?
Chciałbym bronic swojego ale kolega ma trochę racji. Bez uogólniania jest parę LCD które mają czarniejszą czerń niż S10 czy G10. Chocby nawet Samsung B650, nie wierzysz sam sprawdź bo pewnie nie trudno znaleśc w sklepie takie zestawienie. Powiem więcej, nawet Sharp DH77 wydawał się miec czarniejszą czerń niż S10 (ale podkreślam, że w ciemnym pokoju mogło by byc troche inaczej - w co wątpię przy porównaniu B650).yaneq napisał:w lcd napewno czerń nie jest czerniejsza. lcd świecą. co do bieli też różnie bywa. nie wiem skąd masz takie informacje.
lexo napisał:p.s.
Czy jako powidoki mogę uznawac pozostałości po obrazach na wyłączonym TV które utrzymują się kilka-kilkanaście minut? Sporo tego mam nawet po oglądaniu programu godzinę.
timbot napisał:powiem, że gdy miałem lg pc51 to powidoki pojawiały się szybko, ale nie były widoczne na wyłączonym tv. W moim s10 powidoków w ogóle nie dostrzegam!
To coś bardzo, bardzo niepokojącego, co lexo piszesz.......
SeVeN77 napisał:a ile godzin masz nabite?
ja ponad 250h(swoja droga ladny rachunek przyjdzie ;XX) i nie wystepuje takie zjawisko
Ja bym się chciał jeszcze dowiedziec jak się wychodzi z menu serwisowego. Póki co nic poza ręcznym wyłączaniem TV nie udało mi się wymyślic.piko70 napisał:Wystarczy wrócić kilka stron;
V/- w telewizorze i 3x0 na pilocie,w kolejnym kroku '2' na pilocie-pokaże się SRV-TOOL,naciskasz OK,w nowym oknie zjeżdżasz kursorem na pole PTCT,następnie kursorem na puste pole po prawej stronie pozycji PTCT,przytrzymujesz 3 sek na pilocie MUTE i wskoczy Ci czas pracy TV i ilość włączeń
trzy dni to zbyt mało aby powiedzieć cokolwiek o grzaniu no ale chyba też na 5 cm się skusze.kg100 napisał:Mam zamontowanego Panasa ( posiadacz od 3 dni )na wieszaku ARKASA 5 cm od ściany i nie zauważyłem, żeby bardziej się grzał.
Czy może ktoś podać jak sprawdzić czas pracy , wiem że jest w którymś temacie ale nie mogę znaleźć.
Szkoda, że Dsub przyjmuję tylko rozdziałkę 1024x768 z laptopa.