Dziękuję wszystkim za udzielone odpowiedzi. Jutro zamówię TH-37PV80 (odległość od tv max. 2,4m). Dzwoniłem już do 2 sklepów i mam wrażenie, że cena trochę wzrosła. Najtaniej znalazłem za 3,5k razem z kurierem. Mam wrażenie, że "wyczuli" koniunkturę. Może ktoś z szanownych użytkowników zna tanie i sprawdzone źródło?Ciemar napisał:Może niech użytkownicy PV80 potwierdzą lub zdementują informacje o "zielonych duszkach".
ravpelc napisał:... o włączaniu się tv po włączeniu dekodera nie słyszałem ale może takie czary też są na świecie
Niestety masz rację. Sam przymierzam się do TH-42PV80 i przed świetami cena była o 80zł niższa, a wydawało mi się że to po świętach będzie niższa. Mozna to zaobserwować na wykresie cen na skąpcuCiemar napisał:...Dzwoniłem już do 2 sklepów i mam wrażenie, że cena trochę wzrosła... Mam wrażenie, że "wyczuli" koniunkturę...
wosp napisał:Mój 10-cio letni CRT Thomsona automatycznie wykrywa sygnał na AV1 i AV2
Poważnie dasz radę coś oglądać po ustawieniu wszystkiego na 33% w trybie normalnym?? U mnie na takich ustawieniach obraz wygląda jakby się wygaszacz włączył (obraz jest tak przyciemniony, że na niektórych kanałach ciężko wyczuć co jest na ekranie). Więc chyba jednak mam felerny egzemplarz PV80.ravpelc napisał:oglądałem przed chwilą film na C+ i napisy dość długo leciały, żeby się przyjrzeć w różnych ustawieniach, więc na zmodyfikowanym Normalnym czyli tak jak oglądam na 33% wszystko (w celu "docierania")
Tak, wlacza sie z trybu czuwania. Przerabialem to na CRT Thomsona.ravpelc napisał:włącza się z trybu czuwania i wyświetla sygnał? bo gdy jest uruchomiony to przełączenie się na sygnał jest oczywiste... jeśli rzeczywiście się tv uruchamia to się z tym nie spotkałem - no ale e końcu "człowiek uczy się całe życie, a umiera głupcem"
orinoko11 napisał:Poważnie dasz radę coś oglądać po ustawieniu wszystkiego na 33% w trybie normalnym??
ravpelc napisał:popyt rośnie na ten tv, gdyż opinie posiadaczy są pozytywne i dlatego ceny w sklepach trochę poszły w górę (mówię oczywiście o tych najtańszych w sklepach internetowych, bo ceny "nie dla idiotów" chyba nikogo nie interesują)
ja zamawiałem tv ze sklepu legnickiego teraz moi znajomi chcieli kupić ten sam model - dostali odpowiedź że jest niedostępny a jak będzie to w cenie ok 200-300zl wyzszej - wiec mi sie pospiech akurat oplacil, ale w dalszym ciągu można 42" dostać za 3500-3600zł tylko trzeba przejrzeć porównywarki sklepów
ravpelc napisał:np oglądając dziś film na C+ dałem na Kinowy, bo na moim "docierającym" ustawieniu było jednak za ciemno
ale przerobiłem już 130h na ustawieniu "mniej więcej" 1/3 i nie narzekam - pstryknąłem fotkę...
adamski1209 napisał:czy oglądzsz na legnickiej vectrze
orinoko11 napisał:Poważnie dasz radę coś oglądać po ustawieniu wszystkiego na 33% w trybie normalnym?? U mnie na takich ustawieniach obraz wygląda jakby się wygaszacz włączył (obraz jest tak przyciemniony, że na niektórych kanałach ciężko wyczuć co jest na ekranie). Więc chyba jednak mam felerny egzemplarz PV80.
Czy może ktoś jeszcze opisać swoje wrażenia z oglądania tv na takich ustawieniach (wszystko na 33% w trybie normalnym)??
pozdrawiam
Miałem kiedyś CRT Thomsona i tam tak właśnie to działało. Dekoder WizjiTv "on" a telewizor samoczynnie się włączał (działało też przy wyłączaniu). Podobny patent miały magnetowidy Philipsa. Przestawiało się go w odpowiedni tryb, w EPG dekodera (też Philips) zaznaczało się żądaną do nagrania audycję i tuner w momencie jak się włączał o zadanej godzinie, wysyłał sygnał po 8 nóżce eurozłącza do magnetowidu, a ten odpalał nagrywanie...ravpelc napisał:a co do wykrywania sygnału to mi właśnie chodziło o to, że włączając dekoder tv automatycznie przełączy się nam na sygnał z dekodera ale przecież to już było daaawno temu na starych crt-kach. natomiast o... włączaniu się tv po włączeniu dekodera nie słyszałem ale może takie czary też są na świecie