g20
Witam
Od około 3 tyg jestem użytkownikiem 42g20 i muszę powiedzieć ,że jestem bardzo rozczarowany tym panelem. Poprzednio miałem 37pv80 . Panel nie miał tyle bajerów co ten model ale za to nie było żadnych kłopotów z obrazem. Niestety mój G20 ma te same kłopoty z obrazem co paru kolegów już wczesniej opisało
wpis kolegi Yapko
"Opiszę może jeszcze raz występujące u mnie niepożądane zjawiska i ich okoliczności.
1.Podczas meczów piłki nożnej, hokeja, koszykówki, itp. przy szybkim (ale także przy niezbyt szybkim) ruchu kamery rozmazują się postaci piłkarzy, opisy na reklamach, publiczność. Występowało także na sygnale HD z kablówki.
2. Przy niezbyt szybkim ruchu w filmach oraz ogólnie mówiąc w różnych programach jest dziwny efekt (ni to rozmazywanie ni to zniekształcenia, drgania).
3. Na trailerach HD ciężko coś dostrzec (zbyt szybko zmieniają się sceny). Ale przy poziomym ruchu kamery w jednej scenie wystąpił ostry efekt skokowego obrazu (chyba judder), który też mógł dawać jakby wrażenie rozmazania.
Te niesympatyczne efekty CAŁKOWICiE psują wrażenie i uniemożliwiają komfortowe oglądanie."
Ogladając filmy w HD czy programy tv idzie te niepożądane zjawiska jeszcze przeboleć ale grając w gry na PS3 czy X360 to już jest nie do przyjęcia.Zaznaczam ,ze nie we wszystkich grach są te przykre efekty. Grając w CoD MW2 MP na PS3 obraz jest bdb nie wystepują spowolnienia ale za to sa dziwne rozdarcia HUD. Zaś w Hallo Reach na x360 widać brak płynnosci obrazu. Oczywicie rozdarcie huda wystepuje . W BFBC 2 sa identyczne zjawiska. Wyłączajac opcje IFC mozna zniwelować rozdarcia ,drgania hud'a niestety płynność obrazu nadal pozostawia wiele do życzenia.
Postaram się zapodać filmik z tymi "efektami"
Jestem ciekaw czy ten mój egzemplarz nadaje się do serwisu ?
Pozdrawiam