Witam ponownie
Użytkuje TV Panasonic TX-P50GW20E od chyba połowy roku
i o to moje spostrzeżenia:
Używałem modułu Aston z splitterem i kartą cyfry + wszystko chodziło jak trzeba (kanały również), Filmy na BlueRayu oglądane z PS3 i gry z PS3 wyglądały jak trzeba
. Do tego ciągle podłączony komputer więc plazma robi mi za monitor
wszystko jest jak trzeba, dałem ok. 5 500 zł za TV i jestem zadowolony
obraz jest żyleta, ale widać to dopiero po odpaleniu materiału w dobrej rozdzielczości. Prądu faktycznie koło 350 watt potrafi wziasc, bo mi z komputerem bierze 550 watt (włączenie w TV opcji oszczędzania energii zmienia pobór o 20 watt ale jest to wyraźnie widoczne poprzez zmniejszenie podświetlenia/ jasności ) dużo mniejszy pobór prądu jest gdy tło wyświetlane jest czarne / ciemne (logiczne w sumie)
Rewelacyjny jest serwis IPLA w Viera CAST, a za niedługo jeszcze IplexTV z którego oglądałem już filmy na komputerze
więc jestem mega zadowolony że półroku po zakupie ciągle dostaję coś w sumie za darmo
z Ipli często korzystam bo są tam jedne z najlepszych seriali jak np. Świat Według Kiepskich, Graczykowie, Chłopaki Chudego, Buła i spóła itd. brakuje jedynie miodowych lat
ale może Ipla w końcu zdobędzie odpowiednie materiały ... kto tam wie
W każdym bądź razie nigdy nie miałem problemów z TV, faktycznie po kilkunastu godzinach wyświetlania ciągle tapety pulpitu, zostały powidoki które utrzymywały się przez kilka dni
ale zeszły, z resztą nie były zbyt wkurzające.
Gram często w NFS: Most Wanted, (w sumie wczoraj ukończyłem tryb kariery ^^,) obraz wygląda świetnie, nie ma problemów z lagami.
Dzisiaj jednak wybrałbym model G20 (bez litery W) czyli bez tunera, ponieważ dysk twardy podłączony poprzez USB zawsze będzie troche hałasował, po drugie nie ma możliwości nagrywania jakiegoś filmu w momencie gdy telewizor jest wyłączony ( w sumie po co opcja nagrywania filmu który aktualnie oglądam ;/ )