A jesteś pewien, że nie jest to wina niewłaściwego kabla HDMI?- dwa - oglądając filmy z lapka kabel jakby nie łączył, tracę chwilowo obraz itp. I jestem pewien, że to wejście w TV jest winne.
A jesteś pewien, że nie jest to wina niewłaściwego kabla HDMI?
Sprawa już załatwiona, sprzedawca wyśle mi nowy, który ma dojść we wtorek, mam wtedy odesłać wadliwy
amazon.co.uk ;]No! Brzmi solidnie! Cóż to za sprzedawca?!?! Dawaj go - kupię tak swój nowy tv!
nigdy nie było 100Hz PDP (bo to niemożliwe - każda działa na zasadzie "sub-field")..... Stare dobre 100hz,....
generalnie jakość wszystkiego jest równie dobra jak G20 ale jest kłopot z kalibracją, nie ustawisz idealnej gammy nawet w menu serwisowym (dokładna kalibracja RGB również tylko z tego poziomu)Mam takie pytanie, jeżeli w złym temacie, to przepraszam.
Jestem prawie zdecydowany na 46G20, prawie - bo naczytalem się tutaj o problemach z posteryzacją i tym podobnych. Nie zależy mi na bajerach typu USB i ethernet, zależy mi na jak najładniejszym obrazie (dvd po hdmi z upscalingiem i PS3, czasami TV po antenie naziemnej, w przyszłości N) obecnie mam 37PV80, którego bym nie zmieniał, obraz mi się bardzo podoba, ale jest już po prostu za mały. Z początku nawet myślałem o S20, ale szyba bez antyrefleksu i "karbonowa" obudowa mnie odrzuciły. Znalazłem natomiast w jednym sklepie TH-46PZ80E w podobnej do G20 cenie - z nimi chyba nie było żadnych problemów? Stare dobre 100hz, antyrefleks, solidna szyba - wszystko to co trzeba. Może to dobra alternatywa? Bardzo proszę o porady.
nigdy nie było 100Hz PDP (bo to niemożliwe - każda działa na zasadzie "sub-field").
Te 100Hz to układ poprawy obrazu (z 50Hz na we. robi 100Hz by dalej obrabiać).
don111 napisał:generalnie jakość wszystkiego jest równie dobra jak G20 ale jest kłopot z kalibracją, nie ustawisz idealnej gammy nawet w menu serwisowym (dokładna kalibracja RGB również tylko z tego poziomu)
Witam, stalem sie posiadaczem plazmy 46'' z serii G20. Irytuje mnie jedna sprawa. Na poczatku przy konfiguracji pominalem skanowanie sygnalu analogowego i dvb-t i przy wlaczaniu pojawia mi sie komunikat czy chcesz skanowac analoga i dvbt bo nie wykryto sygnalu. Nie mozna ustawic telewizorka zeby od razu wlaczal sie na HDMI1 tam gdzie mam dekoder z UPC ??
prosze o pomoc nie podoba mi sie to
Mam problem w panasonicu txp42g20e, otoz nie widzi mi pendrive-ow. Testowalem 3 pendrivy - 2 roznych firm, wszystkie 4 GB i nic. Sformatowane na fat32, formatowałem tez na ten drugi obsługiwany przez telewizor format i nic, nawet nie dostają zasilania. Sprawdzałem obydwa gniazda, odpalałem tv z wsadzonym już pendrivem i tez nic. Co robię nie tak ?
a spróbuj najpierw odpalić ten tryb naciskając SD Card na pilocie i dopiero wtedy podłączyć pendriveMam problem w panasonicu txp42g20e, otoz nie widzi mi pendrive-ow. Testowalem 3 pendrivy - 2 roznych firm, wszystkie 4 GB i nic. Sformatowane na fat32, formatowałem tez na ten drugi obsługiwany przez telewizor format i nic, nawet nie dostają zasilania. Sprawdzałem obydwa gniazda, odpalałem tv z wsadzonym już pendrivem i tez nic. Co robię nie tak ?