@serce
Ja juz mam od jakiegoś czasu A656, czekałem na panasa 800-tke, ale miałem w międzyczasie okazję porównac bezpośrednio panasa 80,85-tkę i A656 i po porównaniu zamówiłem samsunga. Co do meczów w SD ( na n-ce będziesz miał sporo meczów w HD) to powiem tak, najwięcej zalezy od nadawcy, nawet na TVP2 jest róznica w jakości z poszczególnych meczy, choć nie ma rewelacji (szczególnie z dalszych kamer) i żaden tv z "pustego nie naleje" jaki by nie był. Mógłbym napisać, że obraz jest dobry i może ktoś tak napisze, ale mam tez porównanie np: z meczami (bo to główne moje "danie") nadawanymi w SD np: na ZDF i wtedy jaką notę musiałbym wystawic tym relacjom? rewelacja, kapitalna itp a jest jeszcze HD i brakło by mi skali stąd taka ocena. Mecze ogólnie są wymagające co jakosci, w porównaniu do innych programów. Ogólnie mecze z głównych kanałów wyglądaja tak:
TVP - przeciętnie
ZDF, ARD - bardzo dobry
Kanały HD np: C+, Al jazeera HD (mecze z olimpiady) -rewelacja.
DVD - na razie "zwykłe" tylko po kabelku Component jakość bardzo dobra z plusem. Pozdr
Jesli wydawał by sie za ciemny jak pisze kolega, tomoze dlatego że standardowo jaśnosć ma ustwione bardzo nisko i mozna sporo go podciągnąć (dodatkowo także podświetlanie i inne parametry, wg uznania, a ma sporo mozliwości własnych ustawień, więcej jak w panasonicu). Pozdr