jedrek_125 napisał:
Nie to nie jest normalne , przekaz HD powinien być plynny , funkcja IFC doskonale sprawdza sie w połaczeniu z blue-ray natomiast w normalnych przekazach właczenie tej funkcji skutkuje własnie skakaniem szybkich obiektow w ruchu takich jak pilka etc..
[/URL]
Caly czas sie wacham co zrobic. Mam telewizje cyfrowa aster. Programy SD zazwyczaj dobrze odbieraja, nic nie przeskakuje. Dziwne jest ze np Discovery HD tez dziala super. Najwieksze problemy wystepuja przy ogladaniu filmow na C+ HD, oraz z DVD (obecnie jeszcze odtwarzam na xboxie). W niektorych scenach, najczesciej gdy ruch wykonuje kamera krawedzie strasznie skacza - tak jakby nie "nadazaly" z przesuwaniem. Wlaczenie IFC w 100% eliminuje ten problem.
Sport z kolei dziala super bez IFC.
Efekty wystepujace u mnie zupelnie odbiegaja, od tego co wyczytalem na forum. Praktycznie wszyscy narzakaja i zalecaja wylaczenie IFC, ja wtedy nie moge patrzec na obraz.
Obawiam sie troche wzywac serwis, jeszcze przyjada popukaja sie w glowe i pojada... moze jestem zbyt wyczulony ?
Moze problem stanowi zbyt mala odleglosc od ekranu ? TV ma 42 cale a ja ogladam z odleglosci 1.6m .
Innym problemem jest to, ze np po filmie, gdy bardzo szybko przelatuja czasami napisy, sa tak rozmyte ze ciezko jest przeczytac. ( dobrze to widac po serialu "swiat wedlug bundych" ).
Myslicie ze mam uszkodzony egzemplarz?