motobartcompany
New member
Ja jestem szczególnie wyczulony na efekt zielonych krawędzi w ruchu.Widziałem PV70, PY85 i Pioneera 5090 i jest tak samo. Wygląda na to że nie da sie wyprodukować TV plazmowych bez tego efektu.
Proszę mi wierzyć że na plaźmie pioneer 5080xd zielonych krawędzi praktycznie nie widać. Są naprawdę bardzo bardzo minimalne.
Jako posiadacz PV70 i PV700 moge z całą stanowczością stwierdzić że na ósmej generacji plazm pionka efekt zielonych krawędzi jest 10 krotnie mniejszy niż na panasonicu serii 7 czy też 8 bo taka też miałem.
Być może seria 9 pioneera ma widoczne zielone krawędzie, tego nie wiem. Nigdy nie widziałem tego TV w akcji.
Ja nie wychwalam piona tylko zaprzeczam temu, żę na wszystkich plazmach jest efekt green ghosting. Zapewniam cię, że na moim pionku tego nie uświadczysz.
Ja w panasie PV 700 zielone krawędzie widziałem na kaźdym materiale.
Na pionku robiłem nawet testy, szybko poruszajace się białe napisy na czarnym tle. Są idealnie białe bez zielonej poświaty czy obwódki! Oglądałem film miasto grzechu, z kilku centymetrów próbowałem choć trochę dostrzec zielone ustroństwo. Nie stety nie udało się...
Ostatnia edycja: